Makt og avmakt (Heftet)

Etiske perspektiver på feltet psykisk helse

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 298
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788292712740
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sosial- og omsorgsfag
Nivå: Akademisk
Omtale Makt og avmakt
Psykisk helse angår alle. Derfor burde alle borgerne i et demokrati engasjere seg i etisk og politisk debatt om psykisk helsearbeid. Denne boka er et tverrfaglig bidrag til diskusjonen om hva slags psykisk helsearbeid vi har og ønsker å ha i et nordisk demokrati. Forfatterne har ulik bakgrunn. Her bringes klinisk erfaring og erfaring som brukere og pårørende i kontakt med filosofiske, etiske, teologiske, samfunnsvitenskapelige, juridiske og helsefaglige perspektiver. Boka springer ut av et årelangt samarbeid om etikk mellom miljøer ved Sørlandets Sykehus og Universitetet i Agder. De fleste av forfatterne bor og arbeider på Agder. I tillegg er danske stemmer kommet med for å bidra til et nordisk blikk.

Til toppen

Flere bøker av Paul Leer-Salvesen og Terje Mesel:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Paul Leer-Salvesen er teolog (dr.philos.) og professor i etikk og teologi ved Universitetet i Agder. Hans faglige forfatterskap har kretset om temaer som soning, skyld og straff. Han har dessuten skrevet en lang rekke barne- og ungdomsbøker siden han debuterte i 1977. Med sine bøker har han skrevet seg inn i tusenvis av barns hjerter med de alvorlige og morsomme historiene om englebarnet Paul. I 1996 fikk han skolebibliotekarforeningens litteraturpris for disse bøkene. Bøkene er oversatt til dansk og tysk.

Terje Mesel er professor i etikk. Han jobber som professor ved Universitetet i Agder og er forsker ved Sørlandet sykehus, ABUP.