Magnus Carlsen og sjakkmorderen (Innbundet)

Forfatter:

John S. Jamtli (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 72
Illustratør: Jamtli, John S.
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202615277
Kategori: Romaner for barn og Tegneserier og grafiske romaner
Alder: 9 - 12
Omtale Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Magnus Carlsen og sjakkmorderen er en nervepirrende og actionfylt sjakk-krim, med hele Norges Magnus Carlsen i hovedrollen.

En seriemorder ryster Oslo, og politiet står på bar bakke. Alle de døde har en sjakkbrikke i hånden, men ellers er det ikke noe som knytter ofrene sammen. Hvem annen kan løse gåten enn sjakklegenden Magnus Carlsen? Sjakkmorderen starter en katt og mus-lek med Magnus og politibetjent Maud, men morderen ligger alltid noen trekk foran dem ...

Aleksander Kirkwood Brown og John S. Jamtli har laget en drivende og actionfylt tegneserieroman hvor løsningen på krimgåten i store trekk følger sjakkens logikk og regler

Til toppen

Morsom og fartsfylt krimgåte med snedige sjakkfinesser!
Trostein Bae (sjakkommentator), NRK
Anmeldelser Magnus Carlsen og sjakkmorderen

Det største spillet 29.03.2020

I en periode når behovet for virkelighetsflukt og tidsfordriv har økt brått, er «Magnus Carlsen og Sjakkmorderen» et perfekt lite stykke virkelighetsflukt. (...)

Det vi leser, er imidlertid et veldig godt håndverk i alle ledd, preget av ideer og ambisjoner som er akkurat store nok, og som tegneserien følger til punkt og prikke. (...)

Albumet (...) retter seg offisielt mot målgruppa barn, men har utvilsomt en bredere appell. Den passer for enhver som setter pris på ukomplisert, men solid underholdning i tegneserieformat. Jeg nøler med å bruke et så flåsete begrep som «page-turner», men skal likevel innrømme at «Sjakkmorderen» er nettopp dette fra første øyeblikk.Trond Sätre, Serienett.no

Med Oslo som sjakkbrett 27.03.2020

Etableringen av premisset er raskt unnagjort, og det som følger viser seg å være en tegneserie som er fjollete og uhøytidelig, men som også er preget av godt håndverk. Når leseren først godtar Magnus Carlsen som dedikert detektiv med primadonnanykker, er det mye å sette pris på i denne historien.

(...)
Sjakkmorderen er akkurat så herlig dum som tittelen lover, samtidig som at et par smarte grep gjør at den overlever både en andre og tredje gjennomlesning.

Walter Wehus, Barnebokkritikk.no

Blurb: "Morsom og fartsfylt krimgåte med trivelig persongalleri og snedige sjakkfinesser!"

Torstein Bae, NRK

Til toppen

Om forfatter

Aleksander Kirkwood Brown (f. 1984) er halvt norsk, halvt skotsk og har studert film i Australia. Han debuterte i 2013 med barneboken Elgen Geir og humorboken Gutten som slapp unna med tyveri, eiendomskrenkelse og assistert selvmord (+ andre eventyr) . I 2017 debuterte han som manusforfatteren med eventyrfilmen Askeladden – I Dovregubbens Hall. I tillegg til å skrive bøker og tegneserier, skriver han også for film og TV. Aleksander har blant annet skrevet for Nytt på Nytt og Donald Duck.