Mads og Mia ser på blomster (Innbundet)

Serie: Mads og Mia 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202249403
Kategori: Fakta for barn
Omtale Mads og Mia ser på blomster

Bok nummer to i serien med naturbøker for små barn, gjennomillustrert med helt unike fargebilder, tatt av forfatterne.

I denne boken er Mads og Mia ute og ser på blomster og noen andre planter som vokser i åker og eng, i grøftekanten og i mange hager i Norge, og som er lette å finne de fleste steder i landet.

Les også: Mads og Mia oppdager småkryp

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Eidissen og Olgunn Ransedokken:

Om forfatter
Bjørn Eidissen, født 1947, er utdannet cand.real. med hovedfag i biologi ved Universitetet i Oslo. Han er nå forlagsredaktør i Cappelen Damm Undervisning. Eidissen er medforfatter i Norges nasjonalparker – Gressåmoen, i en populærvitenskapelig serie om våre nasjonalparker (Lutherstiftelsens Forlag). Sammen med Olgunn Ransedokken har han skrevet og tatt bilder til faktabøker for barn: Mads og Mia oppdager småkryp (Cappelen 2005), Mads og Mia ser på blomster (Cappelen 2006), Mads og Mia på stranda (Cappelen 2007), Mads og Mia leter etter dyr og planter – en samleutgave av de tre første bøkene (Cappelen Damm 2011), og Mads og Mia i parken (Cappelen Damm 2012).
Olgunn Ransedokken, født 1952, er utdannet cand.real. med hovedfag i biologi ved Universitetet i Oslo. Hun er førstelektor i naturfagdidaktikk, har 16 års undervisningserfaring fra videregående skole, og har vært tilsatt ved Høgskolen i Oslo i 11 år, hvorav fem år som studieleder. Fra 2005 var Ransedokken studie- og forskningsdirektør og etter hvert prorektor ved Høgskolen i Akershus fram til 2011. Hun er nå prorektor for utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Olgunn Ransedokken har vært redaktør i Norsk Pedagogisk Tidsskrift, der hun nå sitter i redaksjonsrådet.

Ransedokken er medforfatter til de reviderte utgavene av biologibøkene til Løvlie og Sirevåg, Biologi 1 og 2 for studieretningsfaget i biologi for videregående skole, grunnbøker og aktivitetsbøker.

Sammen med Bjørn Eidissen har hun skrevet og tatt bilder til faktabøker for barn: Mads og Mia oppdager småkryp (Cappelen 2005), Mads og Mia ser på blomster (Cappelen 2006), Mads og Mia på stranda (Cappelen 2007), Mads og Mia leter etter dyr og planter – en samleutgave av de tre første bøkene (Cappelen Damm 2011), og Mads og Mia i parken (Cappelen Damm 2012).

Bøker i serien