Mads og Mia oppdager småkryp (Innbundet)

Serie: Mads og Mia 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202241803
Kategori: Fakta for barn
Omtale Mads og Mia oppdager småkryp
Det morsomste Mads og Mia vet, er å lete etter småkryp

Mia og Mads liker å være ute. De er ute så ofte de kan og finner mange små og store kryp i lufta og på bakken.

Flott billedbok for barn i alderen 3 til 6 år. Den viser nærbilder av larver som blir til de vakreste sommerfugler. Vi leser om marihøner, tordivler humler og veps - edderkopper, maur, biller og snegler.

Men kanskje aller mest spennende er det å bli med Mia og Mads når de løfter på steiner, titter under blader eller graver i komposten for å se hvas slags kryp som befinner seg der.

Til toppen

Flere bøker av Bjørn Eidissen og Olgunn Ransedokken:

Om forfatter
Bjørn Eidissen, født 1947, er utdannet cand.real. med hovedfag i biologi ved Universitetet i Oslo. Han er nå forlagsredaktør i Cappelen Damm Undervisning. Eidissen er medforfatter i Norges nasjonalparker – Gressåmoen, i en populærvitenskapelig serie om våre nasjonalparker (Lutherstiftelsens Forlag). Sammen med Olgunn Ransedokken har han skrevet og tatt bilder til faktabøker for barn: Mads og Mia oppdager småkryp (Cappelen 2005), Mads og Mia ser på blomster (Cappelen 2006), Mads og Mia på stranda (Cappelen 2007), Mads og Mia leter etter dyr og planter – en samleutgave av de tre første bøkene (Cappelen Damm 2011), og Mads og Mia i parken (Cappelen Damm 2012).
Olgunn Ransedokken, født 1952, er utdannet cand.real. med hovedfag i biologi ved Universitetet i Oslo. Hun er førstelektor i naturfagdidaktikk, har 16 års undervisningserfaring fra videregående skole, og har vært tilsatt ved Høgskolen i Oslo i 11 år, hvorav fem år som studieleder. Fra 2005 var Ransedokken studie- og forskningsdirektør og etter hvert prorektor ved Høgskolen i Akershus fram til 2011. Hun er nå prorektor for utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Olgunn Ransedokken har vært redaktør i Norsk Pedagogisk Tidsskrift, der hun nå sitter i redaksjonsrådet.

Ransedokken er medforfatter til de reviderte utgavene av biologibøkene til Løvlie og Sirevåg, Biologi 1 og 2 for studieretningsfaget i biologi for videregående skole, grunnbøker og aktivitetsbøker.

Sammen med Bjørn Eidissen har hun skrevet og tatt bilder til faktabøker for barn: Mads og Mia oppdager småkryp (Cappelen 2005), Mads og Mia ser på blomster (Cappelen 2006), Mads og Mia på stranda (Cappelen 2007), Mads og Mia leter etter dyr og planter – en samleutgave av de tre første bøkene (Cappelen Damm 2011), og Mads og Mia i parken (Cappelen Damm 2012).

Bøker i serien