Macht und Rebel (Heftet)

(Skandinavisk misantropi 2)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 332
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202228293
Omtale Macht und Rebel

Ingen omtale

Til toppen

Andre utgaver

Macht und Rebel. Skandinavisk misantropi
Bokmål Heftet 2002
Macht und Rebel
Bokmål Ebok 2010

Flere bøker av Matias Faldbakken:

Om forfatter

Matias Faldbakken er født i 1974 og er mannen bak psevdonymet Abo Rasul. Faldbakken har bakgrunn som billedkunstner og debuterte som forfatter i 2001 med The Cocka Hola Company – Skandinavisk misantropi. Romanen vekte berettiget oppsikt og fikk mange og positive anmeldelser.Ifølge Hamar Arbeiderblad er The Cocka Hola Company en debutroman av det slaget det går tiår mellom hver gang en får oppleve maken til.

Det manglet heller ikke på reaksjoner på roman nummer to, Macht und Rebel, Skandinavisk misantropi 2 (2002). Snort stories (2005) er en samling av Matias Faldbakkens kortere tekster fra de siste årene. Dagbladet slakter Macht und Rebel med overskriften "Anal utstøting", mens VG og gir den en femmer på terningen. I Klassekampen utløste boken en viktig debatt: "Er radikalisme mulig?" og Morgenbladet mener på lederplass at "Faldbakken treffer subtile årsaker til vår generasjons tilstand".Macht und Rebel er fremført som teater i Tyskland.

Tekstene i Snort Stories (2005) ble skrevet under forfatternavnet Matias Faldbakken og er basert på tidligere publisert tekster i forskjellige aviser, tidsskrifter og bøker i Norge og i utlandet. Boken er velskrevet og skarp. Den behandler viktige kulturelle og politiske bevegelser, og utspiller seg i gråsonen mellom litteraturen, kunsten og det dokumentariske.

I 2005 kom Kaldt produkt, et drama bygd over Henrik Ibsens Et dukkehjem. Stykket ble satt opp på Torshovteateret og det sentrale spørsmålet er hvor grensen går for abort.

Matias Faldbakkens romaner er oversatt til tysk, russisk, finsk og dansk. I 2002 fikk han Bjørnsonstipendet.

Han har høstet stor anerkjennelse som kunstner både i Norge og i andre land og har blant annet deltatt på biennalene i Venezia og Sydney.