Lystslott (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509743
Kategori: Noveller
Omtale Lystslott

Lystslott er et sexforum. Her krysses livene til en rekke mennesker i jakten på sex eller andre måter å bli tilfredsstilt på. Felles for dem alle er at de oppsøker grensene for hvem de er, enten for å utvide disse, eller for å se om de i det hele tatt finnes.

Lystslott er en novellesyklus som foregår på og utenfor internett.

«Ingen ser om det er sæd eller tårer på tastaturet ditt.»

Til toppen

Andre utgaver

Lystslott
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser av Lystslott
"...en interessant, litterær syklus... Starheimsæter har skrevet ti varierte noveller med et gjennomgående tema, jakten på sex, men også om mennesker med søken etter dypere innhold. Og om mennesker som er villige til å underkaste seg ydmykelse i bytte mot ensomheten. Tilgangen er mangfoldig og nettet lokker med muligheter for sex i alle kategorier. Det er stor variasjon i begjæret, dette viser forfatteren på en spennende og direkte måte, uten å ta moralsk stilling. "
 
Stein Roll, Adreseavisen
"No debuterer Olav Starheimsæter med ein konseptuell novellesyklus, der det som bind tekstane saman, er eit sexforum på Internett, kalla Lystslott, og han gjer det, altså debuterer (litterært, for all del), med glans (Sigmund Freud, kvar er du? ), for ikkje å seia til ståkarakter (der var du), og vel så det... Ein skal vera bra musikalsk for å skriva slik, og Starheimsæter er såleis ein forfattar som tek samtida heilt på kornet, utan å gjera merksam på at det er det han har tenkt å gjera. Boka er altså ikkje ei essayistisk drøfting av samfunnet anno 2016, men ein fiktiv presentasjon av det, endåtil ein god fiktiv presentasjon. Her er ingen freistnad på å syna fram sterke sider, forfattaren prøver ikkje å vera eit alternativ til Wikipedia, skrivemåten er konvensjonell, av di han skal representera temaet og folk slik dei er, når dei ikkje legg band på seg. Dermed vert boka ein tidskapsel frå vår eiga tid, tekstane presenterer aktuelle saker betre enn ordskiftet om dei same sakene kan gjera. Mellom anna om nettroll og åtferd i sosiale medium, men også om rådande mentalitet i våre dagar, ikkje minst om fråværet av empati i ein tidsalder som dyrkar det egosentriske verdsbiletet."ODD W. SURÉN, Dag og Tid
"...en nøye gjennomtenkt og overbevisende utmeislet novellesamling. Språklig og stilistisk utviser forfatteren stor evne til variasjon..."Sigmund Jensen, Stavanger Afteblad

Til toppen

Om forfatter
Olav Starheimsæter er født i 1980. Oppvokst i Bergen og Sykkylven, bor i Oslo. Han er utdannet tekstforfatter. Lystslott er hans første bok.