Lysår (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202561727
Kategori: Romaner
Omtale Lysår

Lysår er en mørk og uovervekkende science fiction-roman fra forfatteren bak Krø og Du er ikke død før jeg slutter å elske deg.

Solstormer har gjort jorda ubeboelig. Menneskehetens siste håp, 16 utvalgte passasjerer i kryosøvn og med slettet hukommelse, er på vei til nærmeste levbare planet, 319 år unna. Norge, den eneste våkne ombord på romskipet, gjør det beste ut av vakten sin. Han vasker korridorene, løser de ukentlige testene, tar pillene og overser de merkelige bankelydene fra lufteannlegget. Alt forandrer seg når Norge oppdager en skjult melding i selvmordsbrevet fra Nederland. Han befinner seg snart på en umulig reise gjennom tid og rom. Tilbake til den han engang var og det han engang forlot.

Til toppen

Didrik Morits Hallstrøm skriver science fiction som kan gi deg frysninger.
Anders Veberg, Aftenposten

Andre utgaver

Lysår
Bokmål Ebok 2017
Lysår
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Didrik Morits Hallstrøm:

Anmeldelser Lysår

«Didrik Morits Hallstrøm skriver science fiction som kan gi deg frysninger. [...] Skildringene av det ensomme livet på romskipet «Vita» er skrevet med en detaljrikdom og intensitet som setter klørne i leseren umiddelbart. [...] Dette er en historie som ikke kunne blitt fortalt fra et annet perspektiv. Gjennom korte, kompakte skildringer blir leseren med på livet og rutinen på Vita. Skipet, som er dødt, tomt og forferdelig, vekkes på imponerende vis til live gjennom Hallstrøms skildringer. [...] at den sterkeste kritikken mot Lysår er at du ikke får oppleve mer av det som skjer på «Vita», er et enormt komplement. Denne kan du plukke med deg uten å angre.»

Anders Veberg, Aftenposten

Urovekkande, tankevekkande 01.09.2017

«Eg ser ikkje poenget med å bestemme meg for kva romanen «handlar om». Eg likar at eg etter enda lesing går og grunnar over kva han seier meg, og så kjem på fleire ting. Og at eg ikkje sluttar å tenkje over dette på fleire dagar.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

«(...) «Lysår» er årets beste interstellare bygderoman. Det er ingen liten bragd.»

Gabriel Michael Vossgraff Moro, VG

Til toppen

Om forfatter

Didrik Morits Hallstrøm (1984) er født i Oslo og utdannet Art Director ved Westerdals School of Communication. Debutromanen Du er ikke død før jeg slutter å elske deg (2011) ble godt mottatt av både presse og publikum. Siden da har Hallstrøm skrevet tre nye romaner.