Lyden av noen som dør (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202284152
Kategori: Romaner
Omtale Lyden av noen som dør

"Frå fars hender flytter eg blikket til mi bandasjerte venstre hand. Eg tenker på mor som døde. Far står ved kjøkkenbordet, ser på meg, men seier framleis ingen ting. Det har gått omtrent to månader sidan eg øydela handa, rett etter mors død, rett før eg pakka sekken, slutta på skulen, begynte å arbeide fulltid på bensinstasjonen til Werner. Det har gått omtrent to månader, og når eg lukkar auga kan eg sjå for meg alle ansikta i klasserommet, lærerinna skreik, «Clemence!» skreik ho, mens eg hogg den spisse blyanten rett inn i handflata."

Ein dag skal Clemence og faren støvsuge huset, men kjem aldri heilt i gong. For noe har skjedd og sirener uler gjennom bygda. Før dette blir faren kutta i panna av ei flaggermusvinge, kloakken flyter i kjellaren og Clemence kjem nærare nabojenta Marie.

Lyden av noen som dør er ein intens, brutal og poetisk roman om noe som aldri bør skje, men som likevel kan skje over alt.

Til toppen

Anmeldelser Lyden av noen som dør

" (...) med denne andre boka er Tjønn i ferd med å bli ein stor forfattar."

Marta Norheim, Boktilsynet, Nrk P2

Fascinerande depressivt

Når du - kanskje med eit snev av undring over at det er mogleg å få eit tilsynelatande enkel historie til å bli så omfattande på berre litt over hundre sider - let att boka etter siste punktum, er det lyden av Brynjulf Jung Tjønn som for alvor er i ferd med å festa grepet på denne sjangeren.

Hanne Stedje, Sogn Avis

Familiens rå virkelighet

"Brynjulf Jung Tjønns andre bok er på knappe 110 sider, med et innhold som viser seg å være eksplosivt... Det som gjør denne boka så rystende er at den er fortalt med offerets, etterhvert bøddelens, perspektiv".

Cathrine Krøger, Dagbladet

"(...) Jung Tjønn prikker leseren på skulderen med jevne mellomrom - hva er virkelig, fantaserer Clemence? Vi vet jo at Clemence skriver og at skrift ikke alltid er tro mot en gjenkjennelig virkelighet. Og det fungerer for det meste, det er nesten så bra at det står i fare for å bli flinkt (...)"

Susanne Christensen, Klassekampen

"I bok nummer to er han blitt endå betre"

Katrine Sele, Firda

"Lyden av noen som dør er en sterk roman"

Marius Lien, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013. Om sistnevnte skrev juryen: «Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. [...] Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.»

Brynjulf Jung Tjønn jobber som forlagsredaktør i Samlaget.