Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander (Fleksibind)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202653965
Kategori: Historie , Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander

Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander er en annerledes og langt mer underholdende jubileumsbok enn vi er vant til. Gjennom å ta utgangspunkt i 75 ulike gjenstander og fenomener kaster ikke boka bare lys over Luftforsvarets 75 år som selvstendig forsvarsgren, men også over et norsk etterkrigssamfunn i stor endring.

Gjenstandene som er valgt ut, er store og små, konkrete og abstrakte, vakre eller helt alminnelige. Til sammen forteller de om hverdag og fest, om opp- og nedturer, om tragedier og triumfer. Enhver som har hatt tilknytning til, eller befatning med Luftforsvaret eller med det norske samfunnet for den del, vil nikke gjenkjennende til mye av det som beskrives i boka. Noen overraskelser dukker også garantert opp.

Til toppen

Flere bøker av Harald Høiback og Ole Jørgen Maaø:

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Harald Høiback (f.1969) er oberstløytnant og nestkommanderende ved Forsvarets museer. Han har en mastergrad i historie fra Universitetet i Glasgow og en doktorgrad i filosofi fra Universitet i Oslo, og han har sitt spesialfelt innenfor doktriner og militær idéhistorie.
Ole Jørgen Maaø er historiker og førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen i Trondheim. Han har en mastergrad i historie fra Universitet i Glasgow og en doktorgrad i samme fag fra NTNU. Maaø er tidligere offiser i Luftforsvaret med nesten tyve års tjeneste i uniform.