Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander (Fleksibind)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 360
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202653965
Kategori: Historie , Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander

Luftforsvarets historie fortalt gjennom 75 gjenstander er en annerledes og langt mer underholdende jubileumsbok enn vi er vant til. Gjennom å ta utgangspunkt i 75 ulike gjenstander og fenomener kaster ikke boka bare lys over Luftforsvarets 75 år som selvstendig forsvarsgren, men også over et norsk etterkrigssamfunn i stor endring.

Gjenstandene som er valgt ut, er store og små, konkrete og abstrakte, vakre eller helt alminnelige. Til sammen forteller de om hverdag og fest, om opp- og nedturer, om tragedier og triumfer. Enhver som har hatt tilknytning til, eller befatning med Luftforsvaret eller med det norske samfunnet for den del, vil nikke gjenkjennende til mye av det som beskrives i boka. Noen overraskelser dukker også garantert opp.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter
Harald Høiback (f.1969) er oberstløytnant og nestkommanderende ved Forsvarets museer. For tiden er han gjesteforsker ved Forsvarsakademiet i København. Han har en mastergrad i historie fra Universitetet i Glasgow og en doktorgrad i filosofi fra Universitet i Oslo, og han har sitt spesialfelt innenfor doktriner og militær idéhistorie. Høiback har mer enn 30 års fartstid i Luftforsvarets uniform. I tillegg til tjeneste i Forsvarsdepartementet og ved diverse skoler i Forsvaret, inkluderer hans militære karriere tjeneste i Finnmark under den kalde krigen, og stabsstillinger i Afghanistan.
Ole Jørgen Maaø er historiker og førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen i Trondheim. Han har en mastergrad i historie fra Universitet i Glasgow og en doktorgrad i samme fag fra NTNU. Maaø er tidligere offiser i Luftforsvaret med nesten tyve års tjeneste i uniform.