Løveunge - Fjols (Innbundet)

Serie: Løveunge 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Løveunge
ISBN/EAN: 9788202401146
Kategori: Lese selv
Alder: 4 - 7
Omtale Løveunge - Fjols

Fjols elsker hatter! Overalt i leiligheten hans finnes det alle mulige slags hatter, fra hele verden: Cowboyhatter! Kapser! Flosshatter!

En kveld Fjols ligger og skal sove, hører han en skummel lyd som aldri gir seg. Lyden kommer fra etasjen over. Fjols blir redd; han har aldri hørt lyder fra den leiligheten før. Tenk om det er noen som vil stjele alle de flotte hattene hans?

DENNE LØVEUNGEN HAR STORE BOKSTAVER.

Løveunge - Små og fargerike bildebøker med morsomme historier, fortalt med lite tekst, det er kun én setning på hver side. Løveungene er perfekte bøker for de aller ferskeste leserne. 4-7 år.

Til toppen

Anmeldelser Løveunge - Fjols

"Også denne boken ble lest med en 6-åring på fanget og hun syns boken var veldig spennende! (...) Et spennende aspekt i denne boka er at man både som barn og voksen sitter igjen med tanken, det er jaggu ikke alltid ting er slik som de ser ut. Noe som det er bra at voksne blir minnet på, og bra at barn lærer seg. Dette er jo en av grunntankene for toleranse og aksept for andre mennesker. Samtidig sier også boken noe om at det er ikke alltid det er noen grunn til å være redd, selv om det føles veldig skummelt!"

Jessica Ryan, Uriks

"Flu Hartberg er blant Norges fremste tegneserieskapere.(...) Fjols er spennende fortalt i Flu Hartberg umiskjennelige tegninger."

Fred Uno Ljosland Huvenes, Absolutt KRS

Til toppen

Om forfatter

Flu Hartberg (f.1979) har holdt på med tegneserier i en årrekke, med utgivelser som Hygiene, English Conversation, Oddog Horgan. Han har illustrert flere barnebøker og har blant annet laget billedromanen Murensammen med Markus Midré. Han har vært tilknyttet tegneseriekollektivet Dongery, og seriene hans har vært publisert både i egne tegneseriehefter og i forskjellige serieblader. Hartberg holder også tegneseriekurs for barn og ungdom og var en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo.

For mange lesere er han nok mest kjent som fast tegner av Fagprat-stripene i avisen Dagbladet, der han også fungerer som tegner for diverse spaltister. I 2016 kom Moderator, som ble nominert til Kulturdepartementets pris for beste tegneserie. I tillegg til å arbeide som tegner, står Flu Hartberg også bak Høssing kommune, en parodi på lokale medier som er å finne på tv og internett.

Han har gitt ut to myldrebøker; barneboka Borte vekk i byen (2011) og Borte vekk i verdensrommet (2016), og "debuterte" i 2020 som romanforfatter med barneromanen Spesialklassen, en fargerik og actionfylt blanding av tekst, tegninger og tegneserie.

Bøker i serien