Lotusspiserne (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202558031
Kategori: Noveller
Omtale Lotusspiserne
Lotusspiserne er en bok om hukommelsens dialog med kunsten. Fortelleren stiller det eksistensielle spørsmålet «hvorfor ble jeg født?», før han beveger seg gjennom en rekke verk som har betydd noe for ham; de absurde tegningene til Gary Larson, Jackson Pollocks malerier, Mickey Rourkes rolle i Rumble fish, en roman av Claude Simon, omslaget på en diktsamling, en setning i Ulysses.

Lotusspiserne er en fortellerteknisk ambisiøs og leken novellesamling.

Til toppen

Anmeldelser Lotusspiserne
"Veldig ofte når jeg blir litt sånn lei meg, eller trist, eller har vanskelige perioder, så plukker jeg ofte fram Kristian sine bøker. Jeg tror det har med at han greier å snu om på verden og få meg til å se mitt eget liv og min verden på en annen måte."Lars Petter Sveen, deichmanske #mittbibliotek
"Hvorfor i all verden er det ikke flere som leser Kristian Klausen?"

(...)

"Klausen ut til folket! Nå!"blogg.deichman
"Klausens ærgjerrigste til nå."Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"En barokk leseropplevelse. Jeg tar meg, igjen og igjen, i å virkelig bli overrasket over spennvidden i Klausens forestillingsverden".

(...)

"Gjennom alle stedfortrederne utvider Klausen både sin egen og leserens horisont".

(...)

"når det fremføres med slikt språklig og motivisk overskudd er det bare å hengi seg til teateret".

Kjetil Røed, BLA
Boka er både filosofisk pirrende, litterært glimrende, humoristisk og kompositorisk vellykket.Hilde Diesen, Drammens Tidende

Til toppen

Om forfatter
Kristian Klausen er født i 1971 i Drammen. Klausen debuterte i 2008 med novellesamlingen Måltidet i Emmaus. Han ble i 2014 tildelt Bokhandelens forfatterstipend. Samme år var Mitt liv var et hett bibliotek nominert til P2-lytternes romanpris. Dagbøkene 1996-2018 er Klausens sjuende utgivelse.