Los-Reinerts verden (Innbundet)

Serie: Los-Reinert 

Forfatter:

Jan-Kåre Øien (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 64
Illustratør: Øien, Jan-Kåre
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202367350
Kategori: Romaner for barn
Alder: 6 - 10
Omtale Los-Reinerts verden
Los-Reinert bor på en øy sammen med mor, far, farfar og katten Martini. Det er kommet 7 bøker om ham. Far og farfar er fiskere og farfar lærer Los-Reinert om sjø og båter og om livet langs kysten, både nå og før i tiden.
Vi har samlet faktaopplysninger fra alle de 7 bøkene og samlet dem i en stor faktabok.
Vi får høre om forskjellige slags båter, slike som brukes nå og historiske båter. Om fyr, sjømerker og knuter. Om dyr og planter i sjøen, sjøfugl, rekefiske, annen slags fiske, ting som finnes på stranden, vekster og tang, maneter, blomster og trær og mye annet.
Dette er blitt en flott oppslagsbok om livet langs kysten, rikt illustrert av Jan-Kåre Øien.
De to første bøkene om Los-Reinert er nettopp kommet i en samleutgave

Til toppen

Anmeldelser av Los-Reinerts verden
"(...)spennende kysthistorie for barna. (...) Alt er formidlet i en nøktern tekst, som er omkranset av illustratør Jan-Kåre Øiens akvareller. De er vakre og informative, og tar godt vare på sørlandsskjønnheten uten å bli kjedelige. Humor og mye bevegelse i bildene hindrer det. Dyrenes morske, blide eller forvirrede blikk, er blant det som morer i illustrasjonene. Boka er tvers gjennom trivelig. (...) Serien om Los-Reinert er skapt av to rutinerte formidlere, og årets oppsamlingsbok er en nyttig repetisjon av de viktigste skjærgårdsfaktaene.Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Siri Elisabeth Mohr, f.03.09.50 i London, er utdannet adjunkt med opprykk. I fagkretsen har hun lærerhøyskole, grunnfag i historie og engelsk, og semesteremne i nordisk barne- og ungdomslitteratur.

Hun har arbeidet som lærer i Oslo-skolen fra 1975, på barne- og ungdomstrinn. Fra 1988 har hun arbeidet med ulike områder innen skoleadministrasjon. Fra 1993 var hun adm. leder på Oslo Montessori skole og fra 1995 har hun vært rektor på Grindbakken barneskole i Oslo.

Siri E. Mohr har alltid vært opptatt av formidling av barne- og ungdomslitteratur i skolesammenheng. Hun har sittet i styret i Norsk IBBY i seks år, hvorav fire år som leder.

Familien har hatt sommersted på Hesnes-øy utenfor Grimstad fra slutten av 1920-årene. Her tilbringer hun alle sine sommerferier. Huset er i bruk fra april til november. Skiftende årstider og fastboende naboer har vært med å gi inspirasjon til bøkene om Los-Reinert, som alle er illustrert av Jan-Kåre Øien.
Den første boken i serien Los-Reinert, ble oversatt til både svensk og dansk i 1996.
Los-Reinert på hummerfiske og Los-Reinert og Hannah er også oversatt til svensk.

.

Bøker i serien