Los-Reinert av Siri E. Mohr (Nedlastbar lydbok)

Los-Reinert (Nedlastbar lydbok)

Musikk av Ragnar Gjone

Serie: Los-Reinert 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2013
Innleser: Strøm, Haakon
Spilletid: 0:27
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202443825
Omtale Los-Reinert
Los-Reinert bor på en øy med mor, far og farfar. Farfar er fisker, men er gammel nå, og fisker bare når han har lyst. Han lærer Los-Reinert om fisking, båter og alt som har med havet å gjøre. Farfar kan mange historier om sjøen. Men aller best liker Los-Reinert å høre om et skip som hette Charitas, fregatten som forliste utenfor kysten av Grimstad i 1797. Skipperen på skuta het Henrick Ibsen. Han var bestefar til dikteren Henrik Ibsen. Dykkere har funnet vraket av Charitas. Noen av tingene er blitt reddet, bl. a. skipsklokken.

Til toppen

Flere bøker av Siri E. Mohr:

Om forfatter

Siri Elisabeth Mohr, f.03.09.50 i London, er utdannet adjunkt med opprykk. I fagkretsen har hun lærerhøyskole, grunnfag i historie og engelsk, og semesteremne i nordisk barne- og ungdomslitteratur.

Hun har arbeidet som lærer i Oslo-skolen fra 1975, på barne- og ungdomstrinn. Fra 1988 har hun arbeidet med ulike områder innen skoleadministrasjon. Fra 1993 var hun adm. leder på Oslo Montessori skole og fra 1995 har hun vært rektor på Grindbakken barneskole i Oslo.

Siri E. Mohr har alltid vært opptatt av formidling av barne- og ungdomslitteratur i skolesammenheng. Hun har sittet i styret i Norsk IBBY i seks år, hvorav fire år som leder.

Familien har hatt sommersted på Hesnes-øy utenfor Grimstad fra slutten av 1920-årene. Her tilbringer hun alle sine sommerferier. Huset er i bruk fra april til november. Skiftende årstider og fastboende naboer har vært med å gi inspirasjon til bøkene om Los-Reinert, som alle er illustrert av Jan-Kåre Øien.
Den første boken i serien Los-Reinert, ble oversatt til både svensk og dansk i 1996.
Los-Reinert på hummerfiske og Los-Reinert og Hannah er også oversatt til svensk.

.

Bøker i serien