Lomsdal-Visten av Marius Nergård Pettersen (Nedlastbar lydbok)

Lomsdal-Visten (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Morstad, Geir
Spilletid: 6:43
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202569310
Kategori: Trening og livsstil
Omtale Lomsdal-Visten
En høstkveld leser Marius Nergård Pettersen for første gang om et sted kalt Det gjemte landet. Det er ikke mange linjene. Bare et kort avsnitt i en bok fylt av lange beskrivelser av Norges store, sammenhengende naturområder. Likevel er det disse linjene han biter seg merke i: "Her finner man virkelig en av Norges siste villmarker, og i det indre kan man vandre i dager uten å se folk eller tegn til menneskelig aktivitet". Det virker nesten for godt til å være sant. Noen måneder senere står Marius på Helgelandskysten med en sekk så stor at den har personlighet. Han vet det ikke, men foran ham ligger hans livs villmarkseventyr. Et eventyr som skal få ham til å utsette alt annet, og vie et helt år til turlivet. Denne boka er en personlig reise i Lomsdal-Visten nasjonalpark, en av Norges råeste og mest varierte villmarker. Marius Nergård Pettersen tar leseren med til områdets skoger, fjell og fjorder, fra solskimrende sommermåneder til det bitende kalde vintermørket. Underveis skildrer han historiene til bjørnejegere, reindrivere og gårdbrukere, egne oppturer og nedturer, sann turglede og et stadig mer alvorlig utbrudd av sykdommen fiskedilla.

Til toppen

Flere bøker av Marius Nergård Pettersen:

Om forfatter
Marius Nergård Pettersen (født 1984) er oppvokst i Nittedal i Akershus med skogen to steinkast fra postkassa. Han forstod som 16-åring hvordan han kunne arbeide og oppleve verden på samme tid, og har siden gått målrettet mot et yrkesliv som fotograf og skribent.

Naturen har alltid vært hans hovedinteresse. Han har blant annet studert friluftsliv ved Høyskolen i Hedmark og har arbeidet med en lang rekke artikler og bøker om natur og friluftsliv. Marius er også utdannet fotojournalist fra Høyskolen i Oslo.

"Oslos nære villmark" er hans femte bokutgivelse. Nergård Pettersen ble i 2013 tildelt den nyopprettede Helge Ingstad-prisen. Her er juryens begrunnelse:

«Marius Nergård Pettersen (28) er drevet av eventyrlyst. Med enkle midler og begrenset økonomisk sikkerhetsnett har han i ung alder valgt et liv i nær kontakt med naturen. I tildelingen har Juryen lagt særlig vekt på hans unike formidlingstalent. Juryen er imponert over hvordan han evner å skape levende fortellinger om ofte helt enkle naturopplevelser. Blant vinnerens publikasjoner vil juryen trekke frem boka «Lomsdal Visten, Det gjemte landets villmark» som til nå den mest komplette beskrivelse av en av våre minst kjente naturområder. Her viser forfatteren seg som en fullendt skribent og naturfotograf. I tillegg til å skildre egne opplevelser fra til sammen seks måneder på oppdagelsesferd i området, vier han stor oppmerksomhet til det historiske kildemateriale og menneskene som gjennom tidene har levd i villmarken. Vinneren søker det gode, enkle liv i naturen, og gir oss en påminnelse om at sterke naturopplevelser ikke nødvendigvis har en sammenheng med barske ekspedisjoner under fjerne himmelstrøk. Et godt eksempel på dette er hans pågående prosjekt «Oslos nære villmark» der han legger ut på seks månedslange turer med Oslo som utgangspunkt.»