Lommekirurgi (Heftet)

En håndbok i kirurgisk vaktarbeid

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202441913
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Medisin
Nivå: Akademisk
Omtale Lommekirurgi

Det er spennende å være kirurg, men det kan også være nervepirrende! Det er mange avgjørelser som skal tas om diagnostikk og behandling. Enten det er store eller små avgjørelser, så er det ikke alltid lett å gjøre en riktig vurdering. Noen ganger har du god tid, andre ganger har du dårlig tid.

Lommekirurgi - En håndbok i kirurgisk vaktarbeid er skrevet spesielt med tanke på studenter i kirurgisk praksis, turnusleger ved kirurgiske avdelinger og leger i starten av kirurgisk spesialisering. Vår intensjon har vært skrive en bok som veileder deg i vaktarbeidet i kirurgien. Den er praktisk lagt opp med forslag til utredning og behandling av de vanligste akutte sykdommene, og noen av de farligste.

Forfatterne er leger i hver sin ende av spesialiseringen i kirurgi og har gått vakt sammen i to år. De utfyller hverandre ved at den ene har lang erfaring, mens den andre har frisk erfaring med hvordan det er å være fersk.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Lommekirurgi

Ny norsk håndbok i vaktkirurgi

Boken er strukturert og velskrevet med et lettfattelig språk. Den gir en kortfattet og god oversikt over utredning og behandling av vanlige akuttkirurgiske tilstander og inneholder også praktiske tips vedrørende diagnostikk og prosedyrer. Den er mindre stikkordpreget enn andre håndbøker, noe som gjør den lettlest. Teksten er beriket med egenopplevde kasuistikker, relevante tabeller, definisjoner og historiske «fun facts» som gjør den både morsom og interessant å lese. Lommekirurgi er en god norsk håndbok, og jeg mener den egner seg godt for studenter og nyutdannede leger i kirurgisk vaktarbeid.H Røkkum , Tidsskrift for Den norske legeforening

Til toppen

Om forfatter
Trond Dehli er lege og spesialist i generell kirurgi. Han har ph.d. og tar grenspesialisering i gastrokirurgi ved Universitetssykehuset Nord-Norge HF.
Ole Kristian Losvik er lege. Han har to års erfaring som vakthavende i generell kirurgi og ett år med vakt i nevrokirurgi.