Livet i et skilpaddeskall (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 108
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202201470
Kategori: Noveller
Omtale Livet i et skilpaddeskall

En original, bisarr og uventet billedbruk lar oss møte mennesker ingen har fortalt om før i en ny, ofte foruroligende og grotesk kontekst, og forsøker slik å sette fokus på aktuelle temaer og skremmende fremtidsvisjoner.

Enten det som her handler om en spiseforstyrret kvinne som blir spist opp av innvendige ormer, en mann som holder aborterte fostre i live i et drivhus, foreldre som kapper armen av sitt ene barn fordi nordmenn i gjennomsnitt har 1,3 barn hver, korrupt salg av menneskelige organer eller sauer som tar hevn over sin sodomistiske bonde ved å spise ham, forsøker Ingeborg Arvola å sette fokus på dagsaktuelle temaer og skremmende fremtidsvisjoner.

Med snert, råskap og humor følger Ingeborg Arvola i eventyrenes fotspor. Med en original, bisarr og uventet billedbruk lar Arvola oss møte frosken, prinsessen og de tre brødrene i en ny, ofte foruroligende og grotesk kontekst.

LIVET I ET SKILPADDESKALL er en rå og fantasirik novellesamling preget av Ingeborg Arvolas poetiske stemme og særegne stilistikk.

Til toppen

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser Livet i et skilpaddeskall

"Arvolas tredje bok gnistrer av fantasifulle omskrivninger av virkeligheten. Det er et hårreisende møte med det groteske, umulige og absurde(...)De sytten korte novellene fra Ingeborg Arvola har en fantastisk kvalitet; de overrasker alle som én (...)Det er fabelaktig å henge med på Arvolas krumspring. Som i god poesi får forfatteren oss til å se verden med andre, splitternye øyne."

Hege Steinsland, Dagsavisen

Spenstig og rå Arvola

"Ingeborg Arvola hadde en oppsiktsvekkende debut med romanen "Korellhuset" i fjor. Nå er hun tilbake med noveller, eller kanskje snarere fortellinger med surrealistisk anslag. De har alle tydelig brodd mot tendenser og utvekster i dagens samfunn. Arvolas tekster imponerer ved dristighet og språklig fantasi."

Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, men bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

Se oversikt over hesteserien Carla, min Carla her.

Se oversikt over Buffy By-serien her.