Livet fra A til Å (Innbundet)

En bok om deg

Forfatter:

Eivind Gulliksen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 96
Illustratør: Gulliksen, Eivind
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202476885
Kategori: Fakta for barn
Omtale Livet fra A til Å
En enestående og annerledes faktabok som rett og slett tar for seg hva det vil si å leve, fra A til Å! Biolog og forfatter Dag O. Hessen geleider unge lesere inn i de store og små problemstillingene alle mennesker støter på før eller siden. Med skarp iakttagelsesevne, humor og vidd gyver forfatteren løs på oppslagsord som etikk, kjønn, hat, kjærlighet, døden og drømmer. Livet fra A til Å gir næring til tankene og retning i livets kompleksitet. Illustratør Eivind Gulliksen har fått frie tøyler til å utforske de samme emneordene, og resultatet er tankevekkende kommentarer til teksten. Livet fra A til Å er den perfekte konfirmasjonsgaven, men også en egnet undervisningsbok, en bok til å bla i og en bok å vokse med.

Til toppen

Andre utgaver

Livet fra A til Å
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Dag O. Hessen:

Anmeldelser av Livet fra A til Å
"Boka er et godt utgangspunkt for videre søken etter mening og utforsking av temaer som opptar de unge, det hele skrevet med faglig tyngde, nysgjerrighet og et godt glimt i øyet."
 
Anders Holstad Lilleng, Demokraten

Boktips for sommerferien

"Oppslagsordene er alt fra forelskelse, empati, musikk, krig og neandertalere. Utvalget er interessant og passer perfekt for kunnskapstørst ungdom, eller kanskje som en inspirasjon til å bli interessert i det teoretiske. [...] verdt en lesestund eller flere."Elin Solvang, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en lang rekke vitenskapelige arbeider om temaer innen økologi og evolusjon, og har også utgitt ti populærfaglige bøker om evolusjon, om biologi og miljø og om skjæringsfeltet mellom biologi og filosofi. Han har mottatt flere priser for sin populærfaglige formidling, deriblant Riksmålsprisen i 2008.