Little big man av Thomas Berger (Ebok)
Ebok

Little big man (Ebok)

- en hvit manns eventyr blant indianerne

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.32 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Little Big Man
Oversatt av: Hanssen, Kurt
ISBN/EAN: 9788202389284
Kategori: Krim
Omtale Little big man

Thomas Berger Little Big Man – en hvit manns eventyr blant indianerne ”En av tiårets beste romaner, og den beste westernromanen som noensinne er skrevet.”
– New York Times

”Et epos på linje med noe Mark Twain kunne ha gitt oss.”
– Henry Miller, forfatter

”Jeg er en hvit mann og har aldri glemt det, men jeg ble oppfostret hos cheyenneindianerne fra jeg var ti år.”
Slik begynner Thomas Bergers fantastiske beretning om Jack Crabbs liv blant cheyennene, og hans omflakkende liv blant revolvermenn, soldater, bisonjegere og prostituerte. Jack blir oppfostret av den gamle høvdingen Old Lodge Skins, og lærer alt om hans syn på livet og på blekansiktene som velter innover prærien. Han ser lidelsen og den sårede stoltheten i folket han vokser opp hos, men som hvit vet han også at indianernes levemåte er dømt til undergang. Møtet mellom de røde og de hvite må ende i katastrofe, og Jack blir øyenvitne til de dramatiske hendelsene som skulle forme USAs historie.

”En strålende roman om Det ville vesten, skrevet med storslått kraft, svart humor og en enorm kunnskap om de historiske hendelsene som beskrives.”
– New York Times

”En vidunderlig historie! Little Big Man er antagelig den beste romanen som noensinne er skrevet om det gamle vestens fabler og myter.”
– Chicago Tribune

”Når vi kommer til valget av tidenes beste western, er det bred enighet om at selve hjørnesteinen er Thomas Bergers Little Big Man. En rekke kritikere, blant dem Pauline Kael, har kalt den en stor roman uansett sjanger.”
– Allen Barra, Salon.com

Til toppen