Litteraturens norske nullpunkt (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202201517
Omtale Litteraturens norske nullpunkt

Boken inneholder syv tekster fra 1981 til 2000. Det handler om norsk sakprosa, det norske arbeiderparti og offentlig retorikk i siste fjerdepart av det 20. århundre.

Boken inneholder syv tekster; den eldste Den norske memoarlitteraturen nær tyve år gammel, de resterende fra de siste fem år med Sangen om Rune Slagstads overjordiske reise som den nyeste (2000).

Det handler om norsk sakprosa, det norske arbeiderpartiet, offentlig retorikk i siste fjerdepart av 20. århundre.

"Også i herværende skrift vrimler det av såkalte paradokser, gjentakelser, blendende tirader og dunkle sentenser, i en skrivemåte som minst én professor har omtalt som ustoppelig polemikk, og en annen som den ustoppelige paratakse." (Fra forordet til Amund Børdahl og Sissel Høisæter)

Anmeldelser:"Samtidig tilfører hans essayistiske tenkning av vesentlige momenter til kritikken av konsensus-Norge, og således bidrar de til at verden blir litt større og livet litt mer utholdelig å leve."
Dagsavisen

"Svinger pisken så det er en fryd"
Adresseavisen

Til toppen

Flere bøker av Georg Johannesen:

Om forfatter
Georg Johannesen ble født i Bergen i 1931 og døde julaften 2005. Georg Johannesen representerer et av etterkrigstidens mest markante og originale forfatterskap. Han debuterte i 1957 med romanen Høst i mars. Han har senere gitt ut en rekke bøker i forskjellige sjangre: romaner, dikt, gjendiktninger, essays, artikler og lærebøker. Georg Johannesen arbeidet i mange år ved Universitetet i Bergen hvor han ble utnevnt som den første norske professor i retorikk. I 1995 var han Årets Festspilldikter under Festspillene i Bergen, og høsten 1999 ble han innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris for Ars vivendi.