Liten i barnehagen (Heftet)

Forskning, teori og praksis

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 176
Illustratør: Meese, Anne Britt
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202446390
Kategori: Barnehagelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Barns utvikling, lek og læring
Nivå: Akademisk
Omtale Liten i barnehagen
Liten i barnehagen handler om hva som skal til for at det skal være godt å være liten i barnehagen. Det har i de senere årene vært mye oppmerksomhet på om barnehage for de yngste barna er bra eller ikke. Etter hvert har man begynt å rette fokus mer mot hvordan man kan sikre god barnehagekvalitet basert på de yngste barnas behov. Boka gir en enkel oversikt over noe av den internasjonale forskningen som finnes om små barn i barnehage. I denne andre utgaven av boka er det foretatt en oppdatering av referanser, og det er referert til nye norske større studier som nå er publisert. Forfatteren prøver videre å finne svar på hva som bør vektlegges i utviklingen av et godt norsk barnehagetilbud for de yngste barna.

Små barn trenger å oppleve trygghet i form av nære relasjoner både til foreldre og til de voksne i barnehagen. Boka starter derfor med en innføring i tilknytningsteori. Forfatteren fokuserer videre på hvordan man kan sikre gode relasjoner mellom voksne og små barn i barnehagen samt hvordan fremme gode relasjoner til foreldrene.

Boka retter seg først og fremst mot studenter på barnehagelærerutdanningen og ansatte i barnehager, men vil også være aktuell for andre som jobber med små barn og deres foreldre. Også barnehageeiere og politikere som er opptatt av barnehagekvalitet, vil ha nytte av boka.

Til toppen

Andre utgaver

Liten i barnehagen
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av May Britt Drugli:

Om forfatter
May Britt Drugli er utdannet cand.paed. og dr.philos. Hun har tidligere jobbet i ulike barnevernsinstitusjoner og har lang erfaring fra kommunalt utviklingsarbeid rettet mot barn i risiko og foreldrearbeid. Siden 1998 har Drugli jobbet ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse (RBUP) ved NTNU, Trondheim, hvor hun nå jobber som førsteamanuensis.