Linus i svingen (Nedlastbar lydbok)

Hørespill fra Barnetimen

Serie: Linus i Svingen 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2008
Innleser: Døvigen, Ulrikke
Spilletid: 1:03
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202280499
Omtale Linus i svingen

Det er lørdag. Linus og vennene hans, Nure, Akaya og Åsa, kjøper lørdagsgodt på bensinstasjonen til Biggen. Da kommer de på at anda til Åsa, Biceps, også må få lørdagsgodt. Men hva er egentlig lørdagsgodis for ender?

I et jakt- og fiskemagasin finner de bilde av en fugl med en fisk i munnen. Det må være lørdagsgodt for en and som ellers bare spiser loff. Barna bestemmer seg for å skaffe Biceps fisk. De har ingen penger, så de må fiske selv.

Pappen til Linus, Marvin, vil at han og barna skal ha fiskekonkurranse. Marvin og barna fisker om kapp i elva som renner gjennom Svingen. Mens de fisker, faller Nure i vannet. Idet Marvin klarer å redde ham, mister han balansen og faller i vannet selv. Heldigvis er Åsa så sterk at hun klarer å dra Marvin på land. Ingen fikk fisk på fiskestengene, men når Nure vrenger av seg flytevesten, oppdager han at han har fanget en liten fisk i vesten. Barna vinner konkurransen og premien er da at Marvin skal bære alle hjem. Barna griller den lille fiske før de gir den til Biceps, men Biceps vil ikke ha fisk til lørdagsgodt. Han vil ha loff, som ellers.

Linus bor på et lite sted som heter Svingen, sammen med mor, far og lillesøster Klara. Linus er en positiv fyr, full av pågangsmot. Sammen med vennene sine kaster han seg ut i stadig nye eventyr. I bok nr 1er det fiskekonkurranse mellom barna og Marvin, faren til Linus. Linus i Svingen handler om de små, viktige tingene i livet, fortalt med humor og litt ertelyst, og mye varme. Dette er Barna i Bakkebygrenda i 2004.

Skriv og ut og fargelegg tegning

Gå inn på NRK sine sider om Linus.

Til toppen

Flere bøker av Kjetil Indregard:

Om forfatter

Kjetil Indregard, født 1972, arbeider til vanlig som dramatiker og instruktør. Han debuterte på Dramatikkfestivalen i ´94 med enakteren Musene på Bordet. Siden har han bl.a. skrevet en ny versjon av Aladdin for Statens Teaterhøgskole, barneforestillingen Kanonbadl for Sogn og Fjordane Teater, samt diverse stykker for teatergruppa Avslørte Bondepiker, deriblant Tre Syke Søstre og Rompetryne.

Han står også bak filmene Lille Frøken Norge (sammen med Hilde Heier) og 1732 Høtten. I fjernsynssammenheng har han blant annet jobbet som manusredaktør for Lyckliga Gatan, samt skrevet barneserien om Linus i Svingen for NRK.

Bøker i serien