Liljer fra Jerusalem (Heftet)

En bok i Drum-serien

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202567941
Kategori: Krim
Omtale Liljer fra Jerusalem

Ved Dødehavet i Israel får en palestinsk unggutt et svært ubehagelig besøk. En bilbombe eksploderer i en gate i Oslo.

Kriminaletterforsker Skarphedin Olsen står plutselig oppe i en sak som også rommer en forsvunnet eldre mann i Gamlebyen, en tom leilighet med en størknet dam av blod på gulvet og noen kryptiske bøker om alkymi. Etterforskeren søker hjelp hos sin nevø Fredrik Drum, og vi trekkes inn i en fascinerende krimgåte i høyt tempo. Trådene spinnes ubønnhørlig sammen til en logisk og svært overraskende slutt.

Til toppen

Andre utgaver

Liljer fra Jerusalem
Bokmål Heftet 2003
Liljer fra Jerusalem
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Gert Nygårdshaug:

Om forfatter

Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.

Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss og Søthjerte – en romantriologi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Prost Gotvins Geometri og Afrodites Basseng har han tatt opp aktuelle samfunnsspørsmål. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».

Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen.

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.

Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.