Lettskyet pent vær (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202231910
Kategori: Romaner
Omtale Lettskyet pent vær

En hvit sky henger like over ranchen. Og her bor vi, mor, far og jeg, sammen med cowboyene, fjøset og kalvene. Jeg ser skyen som sprer seg til alle kanter plutselig en dag når himmelen er flat og lyseblå. Det er bare det gode været som lokker cowboyene ut i åpent terreng.

Lettskyet pent vær er fortellingen om Alma, en jente på 11-12 år som plutselig mister lillebroren sin – og om hvordan hun og moren og faren kommer seg gjennom stillheten etterpå. Alma ser verden gjennom cowboymytologiske briller, hun bor på en ranch, faren er rodeokongen, og overalt vrimler det av cowboyer og indianere, som ligger i stadig strid med hverandre.

Kristin Lian Berg (f. 1978) skriver en finslepen og avdempet prosa, som gjør Lettskyet pent vær til en usentimental beretning om uutholdelig sorg, og en ladet påvisning av den skjøre grensen mellom idyll og katastrofe. Et utdrag av Lettskyet pent vær stod på trykk i Cappelens debutantantologi Signaler 03.

Til toppen

Om forfatter
Kristin Lian Berg er født i 1978 og er fra Klæbu. Hun er student ved Kunstakademiet i Bergen. Lettskyet pent vær er hennes første roman. Kristi Lian Berg skriver en finslepen og avdempet prosa, som gjør Lettskyet pent vær til en usentimental beretning om uutholdelig sorg, og en ladet påvisning av den skjøre grensen mellom idyll og katastrofe. Et utdrag av Lettskyet pent vær stod på trykk i Cappelens debutantantologi Signaler 03.