Lesetrim (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 96
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lesetrim
ISBN/EAN: 9788276349436
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Norsk
Nivå: 5. trinn, 6. trinn, 7. trinn
Omtale Lesetrim

Lesetrim gir elevene god trening i å lese og skrive. Boka inneholder korte tekster etterfulgt av ulike oppgaver. Gjennom oppgavene vil elevene lære tekstforståelse, se sammenheng mellom deler og helhet i tekst, lære å ordne tekster med overskrifter, kunne foreta informasjonssøk m.m.

Lesetrim vil gi elevene kompetanse til å beherske de grunnleggende ferdighetene å kunne lese og å kunne uttrykke seg skriftlig som er integrert i de ulike fagenes kompetansemål. Boka gir en planmessig og strukturert gjennomgang av ulike emner som er aktuelle på barnetrinnet.

Lesetrim kan brukes som et supplement til Lær deg å lære-serien på mellomtrinnet, men vil også kunne gi utfordringer til flinke lesere på lavere trinn eller være til hjelp for elever på høyere trinn som strever med lesing.

På www.lesetrim.cappelendamm.no ligger det oppgaver knyttet til hvert kapittel i boken.

Til toppen

Om forfatter
Harald Båsland er en erfaren lærebokforfatter og lærer med fordypning i norsk, samfunnsfag og pedagogikk. Sammen med Bjarne Hovland har han vært forfatter av metodikkbøker for lærere i natur og miljø, geografi og historie, lærebøker i norsk, samfunnsfag, natur og miljø, geografi og historie for grunnskolen, og samfunnsfagsbøker og matematikkbøker for elever med lærevansker. Båsland har vært mye benyttet som kursholder på en rekke lærerkurs over hele landet.