Leseløve - Ønskejenta (Innbundet)

Serie: Leseløve 

Forfatter:

Kåre Martens (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 80
Illustratør: Martens, Kåre
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie: Leseløve
ISBN/EAN: 9788204132413
Omtale Leseløve - Ønskejenta

Det beste Nora vet, er å høre historien om hvordan mamma fant henne og de to ble en familie.

Bodil Vidnes-Kopperud debuterer med en barnebok om et sjeldent, men aktuelt tema; om hvordan en enslig mor adopterer et barn.

Noras adoptivmor forteller om da hun hentet henne i Kina. Nora kjenner historien godt, og fyller ut morens beretning. Sammen utgjør de nærmest én fortellerstemme som er var og sterk samtidig, og som får oss til å forstå at båndet mellom mor og datter overskrider det biologiske.

Boka er velskrevet, vakker og til dels munter, og vil varme alle sine lesere. Den egner seg både for dem som gjerne vil lese selv, og som høytlesningsbok.

Leseløvene er lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Bøkene passer for barn fra syv år som kan få oppleve gleden ved å lese en hel bok selv.

Til toppen

Om forfatter

Bodil Vidnes-Kopperud er født i 1975, og oppvokst på Hadeland. Hun har arbeidet mye som teaterinstruktør og dramalærer for barn og ungdom. I tillegg leser hun inn lydbøker og oversetter tegnefilmer. Bodil Vidnes-Kopperud har utdannelse fra teaterskolen East 15 i London. Hun bor i Nittedal, med mann og to barn. Hun har tidligere utgitt tre bøker om Nora – Ønskejenta (2007), Nora får en pappa (2007) og Nora blir storesøster (2008).

Bøker i serien