Leseløve - Knoterud FK - Solskjærs rose (Innbundet)

Serie: Leseløve 

Forfatter:

Steinar Moldestad (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 96
Illustratør: Moldestad, Steinar
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
Serie: Leseløve
ISBN/EAN: 9788202402327
Alder: 7 - 11
Omtale Leseløve - Knoterud FK - Solskjærs rose

I den niande boka om Knoterud FK, drar heile laget til Molde for å spele i Rosenes cup. Der deler sjølvaste Ole Gunnar Solskjær ut "Dagens rose" til det laget som viser best sportsånd under turneringa. Og våre heltar anar at det er mogleg å komme heim med eit trofé! Hadde det ikkje vore for muttra ...

Før dei reiser til Molde, får Johnny K eit brev. Inni brevet ligg det eit kart med følgjande rettleiing:
KJÆRE JOHNNY K.
VIL DE MØTE MEG I MOLDE?
EG ER PÅ DET BLÅ ROMMET.

Kven kan det vere frå? Og kvar er det blå rommet?
Så snart cupen er over, må dei løyse mysteriet!

Leseløvene er lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Bøkene passer for barn fra syv år som kan få oppleve gleden ved å lese en hel bok selv.

Til toppen

Her er det nok komikk og spenningsmoment til å engasjere dei fleste lesarar.
Barnebokkritikk.no

Flere bøker av Lars Mæhle:

Anmeldelser Leseløve - Knoterud FK - Solskjærs rose

"Forteljingane i serien er lette og munnlege i stilen, og dei har ein del fotballsjargong som gjer at dei passar ekstra godt for dei som er glade i fotball. Bok nummer ni gir høve til å reflektere over kva sportsånd er, og over det å vere psykisk sjuk. Knoterud-serien blir utgjeven som ein del av Cappelen Damms Leseløve-serie av lettlesne bøker. Bok nummer ni har to spennande historier i seg, som gjer sjansane gode for at sjølv ein som enno ikkje les så fort vil synast det er bryet verdt å finne ut korleis det går."

Hilde Thomassen, Nynorskbok.no

"Solskjærs rose er den niande boka i serien om fotballaget Knoterud FK, sannsynlegvis Noregs dårlegaste fotballag. I denne boka drar laget til Molde for å delta på Rosenes Cup. (...) Framstillinga er morosam, velkomponert og spennande. Her er det nok komikk og spenningsmoment til å engasjere dei fleste lesarar."

Ahmed Khaateb, Barnebokkritikk.no

Til toppen

Om forfatter

Lars Mæhle (f. 1971) har skrevet en rekke bøker for barn, både skjønnlitteratur og sakprosa, og er veldig glad i sjokoladepudding. Han debuterte i 2002 med Keeperen til Tunisia, og har senere utgitt nærmere 30 bøker, blant annet fotballserien om Knoterud FK. For fantasyromanen Landet under isen (2009) mottok han Kulturdepartementets litteraturpris og UPrisen. Boken ble også nominert til Brageprisen. Keeper’n til Liverpool, som kom ut i 2010, ble en stor suksess og er også filmatisert. Hans foreløpig siste utgivelse er en ny serie for barn mellom 8-12 år, der Krimteam Siri & Max er de store heltene. Den første boken i serien har fått tittelen Tåkefyrstens hevn.

Bøker i serien