Leseløve - Kinaputten (Innbundet)

Serie: Leseløve 

Forfatter:

Åshild Irgens (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 60
Illustratør: Irgens, Åshild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Leseløve
ISBN/EAN: 9788202418465
Alder: 7 - 10
Omtale Leseløve - Kinaputten

"Hva skal vi gjøre?" spør Fredrik lavt.
"Vi skal smelle kinaputtene, vel.
Er du pyse, eller?" freser Ask.
Fredrik rister på hodet.
Han vil ikke være en pyse.
Men han vil heller ikke smelle kinaputter
utenfor det forlatte huset.

Det er nesten mørkt allerede, og Ask vil ha med Fredrik ut. Aller helst vil Fredrik sitte inne og tegne, men kanskje det blir gøy likevel? Og så er det jo så vanskelig å si nei når Ask ringer på.
Ask overtaler ham til å bli med til det falleferdige huset – og der drar han fram to kinaputter fra lommen! Nå vil i hvert fall Fredrik hjem!

Kinaputten er Charlotte Glaser Munchs første lettlestbok, en fin og litt skummel leseløve om vennskap og helter – og å ikke være en pyse! Åshild Irgens har illustrert.

Leseløvene er lette å lese, med korte linjer og stor skrift. Bøkene passer for barn fra syv år som kan få oppleve gleden ved å lese en hel bok selv.

Til toppen

Anmeldelser Leseløve - Kinaputten
"En kjempespennende lettlestbok om mot, vennskap og å våge å ta egne valg. En av de aller beste leseløve-bøkene jeg har lest så langt. Fine, naturalistiske illustrasjoner av Åshild Irgens. Passer for jenter og gutter mellom ca 7 og 10."Monica Westwold, Ringsaker bibliotek

Til toppen

Om forfatter

Charlotte Glaser Munch (f. 1972) gikk en ettårig forfatterskole som 20-åring, før hun studerte litteraturvitenskap, film- og medievitenskap og teaterhistorie på universitetet i Oslo, i Stockholm og København. Hun er usedvanlig opptatt av film, og har skrevet mange intervjuer og artikler i tidsskrifter, aviser og lærebøker om dette. Charlotte debuterte i 2001 med ungdomsromanen Trylleslag, og har siden den tid utgitt en rekke romaner og noveller for ungdom, samt to lettleste barnebøker. Flere av Glaser Munchs bøker er oversatt til svensk, dansk, nederlandsk og tysk. Charlotte flyttet i 2007 til Stockholm, der hun bor med mann og to barn.

Mer om forfatteren på www.cgmunch.com

Bøker i serien