Lenket av Christopher Grøndahl (Ebok)
Ebok

Lenket (Ebok)

Serie: Lucinda Mørk 1

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.81 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202354084
Kategori: Romaner
Omtale Lenket
Lucinda Mørk får sparken i Kripos fordi hun har spist av lasset. Dømt til fotlenkesoning, reiser hun til i barndomshjemmet i Sør-Fron. Moren begikk selvmord da Lucinda var liten, og nå vil hun rydde opp i fortiden og begrave gamle spøkelser.
Men konflikten på asylmottaket, en forslått ung kvinne og to skjeletter som graves opp, trigger nysgjerrigheten hennes og gjør det vanskelig for den rastløse Lucinda å overholde bevegelsesrestriksjonen.
Og da det skjer et mord i bygda, lar hun seg overtale av den lokale politibetjenten til å hjelpe til med etterforskningen. Men snart dukker hennes tidligere kollega fra Kripos opp. Han vil ha henne vekk fra etterforskningen og inn i fengsel. At han jobber etter et helt annet spor enn det hun har fulgt, gjør henne bare enda mer sikker på at hun har rett.
Gamle konflikter om jord og nye konflikter om asylmottak og arbeidsplasser preger bygda, og midt i det hele forsøker Lucinda å slutte fred med fortiden, og finne svaret på hvem som var faren hennes.

Til toppen

Andre utgaver

Lenket
Bokmål Heftet 2011
Lenket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Christopher Grøndahl:

Anmeldelser av Lenket

«[…] krimkurva blir som sagt følgt til punkt og prikke, slik at ein siste tvist utfalder seg mot slutten, og toppar det som bør bli ein av ingrediensene i sekken til både døler og andre nordmenn i påskefjellet. Eit godt utført fyrste etappe. Vi gler oss til fortsetjinga.»

Bjørn Sletten, Dølen

«Jeg gleder meg til oppfølgeren og synes Svingen og Grøndahl kom svært godt fra krimdebuten. ”Lenket” kommer høyt opp på rangeringen av debutene som har vært gjort så langt i år.»

Helge Kjøniksen, Moss Avis

Lenket til fortiden
«Det er en undertone av spenning hele veien. Dette blir aldri kjedelig. Jeg synes forfatterne har lyktes godt i å skape en ny etterforsker og det skal bli spennende å følge Lucinda Mørk videre. Denne boka legger opp til en fortsettelse med tilknytning til mulige internasjonale konflikter.»

Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

Mitt tips: «Lenket» av Arne Svingen og Christopher Grøndahl.
«Plottet er proft lagt opp, med en fiffig, overraskende vri. Men det som gjorde at jeg likte «Lenket» så godt, var nok at jeg umiddelbart fikk sans for heltinnen. Lynskarp, tøff, men også sårbar og med en mørk fortid. Lucinda er en dame jeg har lyst til å lese mer om!»

Helene Uri, KK

Til toppen

Om forfatter

Christopher Grøndahl (1969 - ) Forfatter og dramatiker.

Debuterte i 1998 med romanen "Den sjette søvn". Ibsenprisen 2007 for hørespillene "Tundra" og "Silent Winds of Blackpool". Initativtaker til og manusforfatter for spillefilmen "Nokas" (2010) som han også vant Amandaprisen for.

http:/christopher.grondahl.no

Bøker i serien