Lekestue (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 282
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202175115
Omtale Lekestue
Hovedpersonen i Roger Kurlands debutroman Lekestue er noen-og-tjue år gammel. Han jobber i barnehage mens han venter på å komme inn på embedsstudiet i psykologi på Blindern i Oslo.

Lekestue er en fortelling om moderne familieliv, en krass institusjonskritikk og en generasjonsberetning fra 90-tallet. Mest av alt er Lekestue en morsom, vemodig og tankevekkende historie om ansvar og ansvarsfraskrivelse og plikten til å blande seg inn i andres liv...

Da boken kom i 1997 fikk den masse oppmerksomhet fra pressen:

"...du humrer og koser deg inntil alvoret plutselig slår deg i mellomgulvet."
Knut Faldbakken, VG

"En pang-debut..."
Morten Abrahamsen, Morgenbladet

Les intervju med forfatteren i Dagbladet.

Til toppen

Andre utgaver

Lekestue
Bokmål Heftet 2009

Flere bøker av Roger Kurland:

Om forfatter

Roger Kurland er født i 1969 og debuterte i 1997 med romanen Lekestue. Kurland presenterer boken slik:

Romanen handler ganske mye om barneoppdragelse. Eller mangel på sådan. Men også om andre ting. En familiekrønike, en kjærlighetshistorie, og en generasjonsberetning. Blant annet. Men ofte tenker jeg på romanen som en kokebok. Man tar et par-tre generasjoner av barn og ungdom, plasserer dem i institusjon fra de er seks måneder gamle, lar dem koke opp under jevn varme i trange lokaler i opptil ti timer om dagen, sper på med et jevnt tilsig av midlertidig ansatte voksne mennesker, og lar det hele stå og gjære i en tre-fire tiår.

Så ser vi hva som skjer. Jeg tror resultatet er blitt en spennende, engasjerend, provoserende, og til og med ganske morsom roman. Men den som leser får se.

Konsulenten beskriver sitt møte med Roger Kurlands debutroman slik: "Av alle romaner jeg har lest som konsulent er Lekestue den jeg har likt best. Jeg likte den så godt at lenestolen i en kort periode ble livets gravitasjonelle midtpunkt; og i pausene mellom leseøktene gikk tankene mine uavlatelig i omkrets rundt romanens persongalleri og temastoff. Det forekommer sjelden nok at en etablert romanforfatter skriver så innsiktsfullt, engasjert og underholdende som Roger Kurland, at en debutant får det til, er svært oppløftende."