Latterlige kjærlighetshistorier (Heftet)

Forfatter:

Ådne Goplen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Smesne Làsky
Oversatt av: Goplen, Ådne
ISBN/EAN: 9788202542771
Kategori: Noveller og Klassikere
Omtale Latterlige kjærlighetshistorier

Personene i novellesamlingen Latterlige kjærlighetshistorier er besatt av kjærligheten. Her treffer vi det fysiske begjæret, den varige kjærligheten som ikke ruster – og den ustoppelige skjørtejegeren som gambler med tilfeldighetene. Kjærligheten skaper skandaler, eller i hvert fall forviklinger.

Han som plukker opp en haiker med tanke på et kortvarig bekjentskap, opplever plutselig noe han sent vil glemme. Hun som har bestemt seg for aldri å glemme sin mann, oppdager at hun kan møte livet på ny.

Kunderas Latterlige kjærlighetshistorier har med god grunn oppnådd klassikerstatus.

For første gang foreligger Milan Kunderas samlede verker på norsk i én serie, med omslagsillustrasjoner av forfatteren selv.

Oversatt av Ådne Goplen.

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.