Latteren av Peter Serck (Ebok)
Ebok

Latteren (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.88 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202366933
Kategori: Romaner
Omtale Latteren

Latteren er en idéroman så vel som en eksistensiell og ekspressiv tekst, en roman der jeg-fortelleren drives stadig dypere og mer foruroligende inn i erindringen, i voksende erkjennelse – men samtidig i forvirring – ved tilværelsen.

Gjennom et absurd forsøk på å forstå og snakke om selvmordet – Hedda Gablers selvmord, og selvmordet til en krigsskadet venn fra barndommen – prøver den mannlige jeg-personen i denne boken å nærme seg en purung kvinne, en av hans egne elever.
Med den fjerne, men ikke desto mindre destruktive, krigen som bakteppe, og vennens kaotiske brev fra den – utspiller kjærlighetsforholdet seg i et lukket rom.

Peter Sercks påtrengende fortelling punkteres og brytes av fotnoter der jeg-stemmen røper mer av sitt liv, sin uro og undring.

Til toppen

Om forfatter

Peter Serck er født i 1957 og bor i Oslo. Serck debuterte med romanen Leieboeren i 1982 og har siden debuten utgitt en lang rekke romaner, den siste er Mot mørket (2020). Forfatteren er en av de fremste videreførererne av den «klassiske», eksistensialistisk orienterte modernismetradisjonen.

Peter Serck utforsker ofte mennesker som er lenket fast til, eller har lenket seg fast til, en tilværelse de føler seg fremmede i.

Peter Sercks forfatterskap er preget av en vilje til å utforske de kompliserte og utfordrende sammenhengene (eller dissonansene) mellom den objektive virkeligheten, subjektet og språket vi bruker for å gripe vår egen eksistens. Hva skjer med oss når koblingene mellom det ytre og det indre forstyrres?