Langsomheten (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: La lenteur
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202257675
Omtale Langsomheten

"Hvor er gleden ved å gjøre ting langsomt forsvunnet i hastighetens tidsalder?" Slik kan man oppsumere temaet i denne essayistiske romanen. Den er i seg selv et eksempel, idet Kundera viser at forfatteryrket er et av de siste yrker hvor man fremdeles tillates å flanere, og hvor det å drømme er anbefalelsesverdig. Teksten er lett og leken, men Kundera er ute i et alvorlig ærend. Romanen er en kamp for historien, for gleden og for gledens hemmelighet.

Milan Kundera (f. 1929) begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Han regnes som en av Europas største samtidsforfattere, og flere av bøkene hans har oppnådd status som moderne klassikere.

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.