Langsom mann (Heftet)

Forfatter:

Mona Lange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 252
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Slow Man
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788202270285
Kategori: Romaner
Omtale Langsom mann

En dag han er ute og sykler får Paul Rayment sin velkontrollerte tilværelse smadret - så å si bokstavelig talt - av en ung bilist. Paul er fotograf av yrke, skilt, barnløs og har få venner. Han har selv valgt sin ensomhet - han er "en utlending av natur", som han sier. Nå blir han nødt til å omgås hjelpere i all verdens utgaver. Noen kaster han på dør, men den kroatiske Marijana får bli. Familien hennes, ektemann og tre barn, glir inn i hans tilværelse, dels etter hans eget initiativ, dels på måter han ikke er herre over.

Uroen stiger da den fullstendig ukjente Elizabeth Costello trenger seg på, inn i boligen, inn i hans tankeverden. Hun tvinger frem lengslene hans, utfordrer det han fornekter, frister ham med det han nekter seg selv, med smakløse og/eller infame metoder.

Til toppen

Flere bøker av J.M. Coetzee:

Om forfatter

J.M. Coetzee er født i Sør-Afrika i 1940. Han har i unge år bodd og studert i både England og USA. Siden 2002 har han vært bosatt i Australia, og har også australsk statsborgerskap. Coetzee har blitt tildelt flere høythengende priser, blant annet Booker-prisen (to ganger) og Nobelprisen i litteratur som han mottok i 2003. I 2013 var Coetzee for første gang i Norge, der han deltok på Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, der han blant annet langleste fra Jesu barndom.

En av Coetzees mest kjente romaner er Vanære (Disgrace), som også er filmatisert med John Malkovich i hovedrollen. Trilogien Barndom, Ungdom og Sommer, står også sentralt i forfatterskapet. I 2014 kom romanen Jesu barndom som ble fulgt opp med Jesu skoledager (2018) og til slutt Jesu død (2021).