Landsbyer i Irland (Innbundet)

Forfatter:

Eva Storsveen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Most Beautiful Villages of Ireland
Oversatt av: Storsveen, Eva
ISBN/EAN: 9788202202736
Omtale Landsbyer i Irland
Forestill deg klynger av små, hvite hus. Forestill deg landsbyer med bare én gate. Landsbyer i Irland er et enestående portrett av landsbygdas skjønnhet i et av Europas vakreste land.

Forbløffende farger og pittoreske butikkfasader og barskilt gjør de irske landsbyene spennende. De er også levende, arbeidende lokalsamfunn. Det finnes en vitalitet og varme i mang en landsbypub og landhandel som forteller om en måte å leve på som ikke er druknet i masseturisme.

De vakreste av de irske landsbyene er beskrevet her i Christopher Fitz-Simons kloke kommentarer og Hugh Palmers bemerkelsesverdige bilder. Boka følger de eldgamle provinsgrensene ¿ Ulster i nord, Leinster i øst, Connacht i vest og Munster i sør og sørvest. Landsbyer i Irland byr på reise blant landets juveler; noen er berømte, andre mindre kjente. Her er de fargerike kystlandsbyene i Cork, med hus i intense farger i skråningene ned mot det havet som så mange av innbyggerne krysset for å danne nye lokalsamfunn i USA; her er de forbløffende middelalderkirkene i Roscommon og Galway; her er også landsbyene i Antrim, som standhaftig står imot Nordsjøen.

En komplett reiseguide forteller om de viktigste markedene, hotellene, restaurantene og historiske minnesmerkene i Irland.

Oversatt av Eva Storsveen

Til toppen