Kvinner i kamp (Innbundet)

150 år med frihet, likhet, søsterskap

Forfatter:

og , Jenny Jordahl (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 128
Illustratør: Jordahl, Jenny
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559410
Kategori: Fakta for barn , Historie og Fagbøker
Alder: 12 - 20
Omtale Kvinner i kamp
For 150 år siden levde kvinner og menn svært forskjellige liv. Kvinner fikk ikke stemme ved valg eller tjene egne penger. Det var først da kvinnene begynte å organisere seg at det skjedde endringer. I denne boka forteller forfatter Marta Breen og illustratør Jenny Jordahl om kvinnebevegelsens mange dramatiske kamper.

Til toppen

Flere bøker av Marta Breen og Jenny Jordahl:

Anmeldelser av Kvinner i kamp

Elementær kvinnekamp 08.03.2018

"Dette er en kombinert lærebok og kampskrift, en bok som vil mye, men som også kan underbygge den viljen med en solid presentasjon."Trond Sätre, Serienett.no

Lekent og solid om kvinnekamp 08.03.2018

"Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap gir leseren et lekent og helhetlig innblikk i sakene som har definert kvinnekampen, og klarer å både være en hyllest til kvinnene som har kjempet, samtidig som den minner om at hardt tilkjempa rettigheter aldri må tas for gitt, og at vi fremdeles har mange kamper å vinne."
"Marta Breen og Jenny Jordahl åpner boken i en verden der kvinner regnes som menns eiendom. De avslutter den i verden som fremdeles forhindrer jenter og kvinner å leve frie liv. For leseren som anså kvinnekamp i eget land som et ferdig kapittel, vil de siste sidene være med på å åpne øynene for den urett som også i dag rammer kvinner – både i Norge og andre steder."Elise Dybvig, Empirix.no

UKENS BOKTIPS 02.03.2018

"Les den som en innføring i feminismen!"Camilla Norli, VG

Til toppen

Om forfatter
Marta Breen (f.1976) er en sakprosaforfatter med en rekke utgivelser bak seg. Hun har blant annet skrevet historien om kvinner i norsk musikkliv, boka «Født feminist» og bestselgeren «60 damer du skulle ha møtt» i samarbeid med illustratør Jenny Jordahl. De to har også jobbet sammen på boka «F-ordet» som vant Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom.

Jenny Jordahl er illustratør, designer, blogger og tegneserietegner og forfatter. Hun er velkjent for sine samarbeidsprosjekter med Marta Breen, med bøker som F-ordet og 60 damer du skulle ha møtt. Førstnevnte tittel fikk Kulturdepartementets Fagbokpris i 2015. Hun illustrerer en fast miljøspalte i Aftenposten junior og lager sin egen tegneserie: Livet blant dyrene.