Kvinne blant konger (Innbundet)

En biografi om prinsesse Astrid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 416
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204136756
Kategori: Biografier
Omtale Kvinne blant konger
22 år gammel ble prinsesse Astrid kastet inn i rollen som Norges førstedame. Hun så det som sin plikt å stille opp. - Det var ingen andre, sier hun om de 14 årene ved kongens side.

Dette er historien om prinsesse Astrid og den norske kongefamilien sett fra hennes perspektiv. Omsorgen fra storfamiliens sterke kvinner var helt avgjørende da den uerfarne prinsessen skulle finne sin plass i den mannsdominerte kretsen rundt kongene Haakon og Olav. Hun ble sin fars nærmeste samarbeidspartner, og har tjent sin bror i hans tid som konge.

Men den sterke pliktfølelsen har også hatt sin pris. Under signingsferden i 1958 pådro hun seg helseproblemer som har plaget henne i 40 år. Samtidig har hun hatt sitt eget liv å leve, med ansvar for hus og hjem og omsorg for fem barn og en svigermor med sviktende helse.

Boka bygger på samtaler med prinsesse Astrid, kong Harald og dronning Sonja og inneholder portretter av prinsesse Astrids viktigste støttespillere i familien og hennes forgjengere og etterfølgere i førstedamerekka. Boka er rikt illustrert, blant annet med fotografier fra Slottets egen samling.

Til toppen

Om forfatter

Trond Norén Isaksen er historiker og har tidligere gitt ut Dronningen vi ikke fikk - en biografi om kronprinsesse Märtha og kong Olav (2003). Han har særlig interesse for de europeiske kongehusenes historie, og skriver for norske og utenlandske publikasjoner.