Kvar dag skal vi vere så modige (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202703110
Kategori: Romaner
Omtale Kvar dag skal vi vere så modige

Heime gjer Isak alt for at mora skal halde ut. For mora treng kvile. Ho er avhengig av han, og tvingar han til å skulke skulen.

På andre sida av skogen ligg nabogarden, og ein framand mann har flytta inn. Gradvis utviklar mannen og guten eit slags taust vennskap. Mannen gir guten tyggis eller kjeks.

Naboen har også ein kjærast med langt, lyst hår. Og dei inviterer Isak med på grilling og bading. Kan dei bli ein ny familie for Isak? Vil dei det?

Kvar dag skal vi vere så modige handlar om dei som har det vanskeleg, om dei vi overser. Men også om dei som plutseleg bryr seg.

Til toppen

Nært og medrivende portrett [...]
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Andre utgaver

Kvar dag skal vi vere så modige
Nynorsk Ebok 2021
Kvar dag skal vi vere så modige
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2021
Kvar dag skal vi vere så modige
Nynorsk Heftet 2022
Anmeldelser Kvar dag skal vi vere så modige

«Nært og medrivende portrett [...]»

«[...] scenene skarpt tilskåret, og språket klart og enkelt.»

«[...] en fin tekst som kaller på leserens omsorg og medfølelse.»

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Sterkt forsvar for nabokjerringa 02.05.2021

«Tjønn er rå til å la historiene opne seg sakte, sakte. Han porsjonerer opplysningane om dei sentrale personane slik at lesarane får tid til å sjå for seg kva som kan kome til å skje. [...] Slik opnar teksten for at lesaren kan kjenne på ei smerte som har ramma nokon andre. Dette er noko av det edlaste litteraturen kan gjere.»

Marta Norheim, NRK

Til toppen

Om forfatter

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013. Om sistnevnte skrev juryen: «Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. [...] Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.»

Brynjulf Jung Tjønn jobber som forlagsredaktør i Samlaget.