Kunsten å dø (Innbundet)

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 432
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kunsten at dø
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
ISBN/EAN: 9788202333836
Kategori: Krim
Omtale Kunsten å dø

”Plutselig hørte hun at det knaste i grusen i innkjørselen. Hun ble stående i et par sekunder før hun snappet skoene fra gulvet, snurret rundt og løp ned den korte trappen. Det var ikke mer enn snaut åtte meter mellom de to dørene i atelieret, og Ingegerd Clausen løp strekningen så fort hun kunne. Det var bare ikke fort nok.”

En dag bryter noen seg inn i Kamille Schwerins atelier, knuser et helt års produksjon av skulpturer og myrder hennes 83 år gamle mor. Politiet har en mistanke om at det i virkeligheten var Kamille selv som morderen var ute etter, og da hun utsettes for flere mordforsøk og mottar en rekke trusselbrev, blir mistanken til visshet. Men månedene går uten at den skyldige blir pågrepet.

Året etter skal privatdetektiven Dan Sommerdahl medvirke i det samme realityshowet som Kamille Schwerin. Da politietterforskeren Flemming Torp oppdager det, ser han en mulighet til å få løst den gamle mordgåten. Men først må han krype til korset og be sin gamle venn om hjelp. Og det er ikke så helt lett.

Kunsten å dø er tredje selvstendige krim i Anna Grues krimserie med privatdetektiven Dan Sommerdahl i hovedrollen. De foregående er Dypt å falle og Judaskysset.

Til toppen

Andre utgaver

Kunsten å dø
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Anna Grue:

Anmeldelser Kunsten å dø

Fornøyelig

"Dette er Agatha Christie kopi på sitt beste. Og det er det danske Anna Grue som står bak. Kunsten å dø er nemlig et elegant oppbygd plott slik den klassiske krimforfatteren var god på."

 
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

Krim etter god gammel oppskrift

"Nærheten til hverdagsmenneskets skjebne gir Anna Grues roman en profil som hever den til de absolutt bedre innen nordisk krimlitteratur."

Jon Terje Grønli, Gjengangeren

"Forfatteren er en drivende god dramaturg, og både den skyldige og motivet viser seg å være noe helt annet enn det jeg trodde tidlig i historien. (...)Grue har krim i forfatterblodet og tar plass i dansk elitedivisjon."

Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter

Anna Grue debuterte i 2005 og har siden bl.a. skrevet flere kriminalromaner med Dan Sommerdahl i hovedrollen. Med Veien fra Italia og De voksnes rekker har hun nådd ut til nye lesergrupper.