Kunsten å kommunisere med pasienter (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527181
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Medisin, Sosial- og omsorgsfag, Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale: Kunsten å kommunisere med pasienter

Hvordan kan behandlere innen alternativ medisin best kommunisere med sine pasienter?

God kommunikasjon krever både ettertanke og refleksjon. I boken Kunsten å kommunisere med pasienter presenterer forfatter Thore K. Aalberg en rekke eksempler på møter mellom pasient og behandler. Boken viser hvordan kommunikasjon kan bidra til åpenhet og økt innsikt hos aktørene – eller motsatt, at uhensiktsmessige tilnærminger sperrer for forståelsen og gjør at behandlingssituasjonen kan gå i lås.

Denne boken belyser både pasient- og behandlerroller, og inviterer til refleksjon rundt behandlerens evne til å observere både seg selv og pasienten. Viktige områder som diskuteres er:

  • Konflikthåndtering og samtaleteknikker.
  • Øvelser som kan styrke selvinnsikten hos begge deltagende parter.
  • Kulturforskjeller, kjønn, farger, grafologi og søskenrekkefølgens betydning.

De fleste eksemplene i boken er hentet fra behandlere som har et naturmedisinsk utgangspunkt, men boken inkluderer også eksempler fra skolemedisinen. Mange av kommunikasjonsutfordringene i relasjonen mellom behandler og pasient er imidlertid generelle og uavhengige av fag – og alle som arbeider med pasientbehandling vil derfor kunne kjenne seg igjen i bokens eksempler.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Thore K. Aalberg er cand.polit. med hovedfag i sosialpedagogikk. Han har også utdanning innen merkantile fag, språk, sosiologi, grunnmedisin, homøopati, gestaltterapi, NLP, guiding og skrivekunst. Aalberg har mange års undervisningserfaring for fremtidige og nåværende lærere, ledere, helse- og sosialarbeidere og naturterapeuter, og driver Aalbergs senter for veiledning. I perioden 1986-2015 har han hatt verv som styremedlem og leder for Norsk Homøopatisk Pasientforening. Aalberg har tidligere skrevet en fagbok i veiledning og kommunikasjon og en vitenskapelig artikkel om kollegaveiledning.