Kunnskap for et tryggere samfunn? (Fleksibind)

Norsk politiutdanning 1920-2020

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 642
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202704001
Kategori: Samfunnsvitenskap , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, Politifag og kriminalomsorg
Nivå: Akademisk
Omtale Kunnskap for et tryggere samfunn?

Kunnskap for et tryggere samfunn er Politihøgskolens motto. I denne boka gjøres mottoet om til et spørsmål; 20 forfattere ser nærmere på politiutdanningens 100-årige historie, og drøfter hvilken rolle Politi(høg)skolen har spilt, og kan spille, med tanke på å sikre tryggheten i samfunnet vårt.

Med utgangspunkt i et hittil uutforsket kildemateriale, undersøker forfatterne hva slags aktører, interesser og ideologier som har formet politiutdanningen. Hvem har vært politiutdanningens målgruppe? Hva slags fag og ferdigheter har politistudentene blitt undervist i? Og hvilke kunnskaps- og læringssyn har politiutdanningen basert seg på? Boka viser hvordan politiutdanningen har utviklet seg som et resultat av skiftende interesser, verdier, ideologier og kunnskapssyn. I sum gir boka grunnlag for en dypere og bredere forståelse av hvilken rolle politiutdanningen har spilt i formingen av politiet, både som profesjon og som samfunnsaktør.

Kunnskap for et tryggere samfunn? Norsk politiutdanning 1920-2020 byr på ny kunnskap og tankevekkende perspektiver for alle som er opptatt av politiets historie og samfunnsrolle.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Kunnskap for et tryggere samfunn?

«Dette er gode greier. [...] Boken er en god bok å lese også for den som har tenkt seg å søke Politihøgskolen. Den forteller noe om hva det handler om – og nåværende og pensjonerte politifolk kan ha glede av å lese boken både for å få ny kunnskap og for å få en repetisjon av glade skole- og studentår. Det er mange gløtt og glimt, episoder og historier fra tidligere år.»

Jørn-Kr. Jørgensen, politipensjonisten.no 14. november 2021

Til toppen

Om forfatter

Hjørdis Birgitte Ellefsen er førsteamanuensis ved Politihøgskolens forskningsavdeling. Ellefsen har doktorgrad i historie fra Universitetet i Bergen (2018), og har forsket på hva slags kunnskap og politikk som har formet politiet som organisasjon og profesjon fra 1682 til i dag.

Vanja Lundgren Sørli er kriminolog og førsteamanuensis ved Politihøgskolen. Hun disputerte ved Stockholms universitet i 2005 og har etter det forsket og undervist ved Universitet i Oslo og Politihøgskolen. Hennes forskningsinteresser er særlig knyttet til økonomisk og organisert kriminalitet samt politireformer. Sørli har ledet Politihøgskolens jubileumsprosjekt (2018-2021) og forskergruppen «Politireform» (2016-2018).

Marit Egge er sosiolog og er tilknyttet forsknings­avdelingen ved Politihøgskolen i Oslo. Forskningsinteressene er todelt, den ene tilhører ungdoms­forskningsfeltet og om­handler kriminalitets­forebygging og alternative reaksjons­former. Den andre tar et mer overordnet samfunnsperspektiv og tematiserer befolkningens tillit til politiet, rekruttering og mangfold.