Kulturens makt (Heftet)

Kvinnelig omskjæring som tradisjon og tabu

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 174
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276348019
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Helsefag, Sosial- og omsorgsfag, Sosialantropologi
Nivå: Akademisk
Omtale Kulturens makt
Kulturens makt gir en grundig og tankevekkende innføring i omskjæringsfenomenet fra en av våre fremste eksperter på feltet. Boken tar for seg fenomenets historiske opphav og geografiske utbredelse, og beskriver de ulike omskjæringsformene som fortsatt praktiserers. Boken kaster i tillegg et kritisk lys over medienes omgang med tall og fakta og stiller spørsmål ved ulike politiske initiativ knyttet til kvinnelig omskjæring. Ikke minst viser forfatteren hvor viktig det er å lytte til de berørte kvinnenes egne historier dersom kampen mot omskjæring skal lykkes, i Norge så vel som i resten av verden. Kulturens makt er basert på forfatterens forskning på omskjæring i Øst-Afrika, hennes studier av somaliske eksilmiljøer i Norge og Storbritannia - og mange års erfaring fra undervisning, foredragsvirksomhet og samfunnsdebatt.

Boken henvender seg til studenter og forskere, helsepersonell, sosialarbeidere og andre som ønsker mer kunnskap om de ulike sidene ved kvinnelig omskjæring.

Til toppen

Om forfatter
Aud Talle var professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Hun skrev en rekke bøker og artikler om kvinnelig omskjæring.