Kulden er de andre (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202522919
Kategori: Romaner for barn
Omtale Kulden er de andre

I perioden 1994-1997 skrev den unge Cornelius ungdomsdikt.

Kraften og styrken i disse diktene er rå og fra en annen tid, men likevel lik kraften i Cornelius Jakhellns forfatterstemme slik den er i dag.

Vi utgir den rå og nesten upolerte samlingen av dikt som kretser rundt ungdomstid, det å føle seg utenfor og søken etter identitet i et mer og mer ekstremt tankegods og miljø.

Til toppen

Anmeldelser Kulden er de andre

Fra ungdom til ungdom 15.02.2017

"De er helt enkelt morsomme å lese, med språklige bilder som hus bygget på sviktende grunn i "Et innrammet verdensbilde", og et luftslott bygd av stein i "Mannefall". [...] Den er en ærlig fremstilling av tenåringsdikteren: en som har lang vei å gå, skriver mye kleint og mangler litt selvinnsikt, men som også iblant glimter til. Det er en samling du kan lese med senkede skuldre, som gir deg mulighet til å le litt av deg selv og som oppfordrer deg til å fortsette å skrive."Emma Karen Kåvik, BLA Bokvennen Litterær Avis

Til toppen

Om forfatter
Cornelius Jakhelln er født i 1977 og debuterte i 2001 med diktsamlingen Gebura Muse, den første boken i det poetiske firebindsverket Quadra Natura – som også inneholder Yggdraliv (2004), Fagernorn (2006) og Galderhug (2008). Jakhelln spiller i bandene Solefald, Sturmgeist og G.U.T. For tiden bor han i Berlin. I 2007 ble Cornelius Jakhelln kåret til den norske vinneren av Den Store Nordiske Romankonkurransen med Gudenes fall.