Kuene av Rosamund Young (Ebok)
Ebok

Kuene (Ebok)

Fornuft og følelser på gården

Forfatter:

Haakon Larsen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2017
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 3.79 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Secret Life of Cows
Oversatt av: Larsen, Haakon
ISBN/EAN: 9788202573300
Kategori: Natur og fritid
Omtale Kuene

Bli kjent med kuene på gården Kite’s Nest!

Du vil bli rørt og forbløffet, oppmuntret og kanskje litt forandret. For på gården til Rosamund Young har alle kuene et navn og sin egen unike personlighet. De føler alle tilknytning til flokken sin, men er i høyeste grad også individualister. De kan være oppsiktsvekkende kloke og smarte, strategiske, viljesterke, altruistiske og livsglade.

Kuene vandrer fritt rundt fra eng til eng og spiser så mye grønt gress de bare orker, leker og tøyser, løper rundt og kanskje studerer utsikten – og de stiller opp for både kompiser og familie.

For aller mest handler Kuenes egentlige liv om vennskap – mellom folk og fe, kuer og kalver, griser og sauer, levende vesener og naturen.

Rosamund Young strør ikke om seg med bastante påstander–, hun bare beretter et vell av varmhjertede historier fra et langt liv fullt av gode hverdager sammen med dyrene på gården sin.

Kuenes egentlige liv er en av høstens boksensasjoner. Boken kom opprinnelig ut på et lite, landsens forlag i England i 2003. Først da britenes høyt elskede dramatiker Alan Bennett hyllet den i sin dagboksamling Keeping On Keeping On (2016), begynte forlag over hele verden å knives om rettighetene og nå gjenutgis boken også i England.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser av Kuene

Kua mi, jeg takker deg 08.12.2017

(...) Rosamund Young er ingen besserwisser. Med et åpent og skarpsindig blikk framsetter hun tro og tvil med den samme viljen til å forstå verden omkring seg. (...) Det er nettopp det som er hennes mål i livet, å være en positiv kraft for naturen omkring seg, og kuene i særdeleshet. (...) Jeg vil hevde at boka er en oppfordring til å la seg avspore fra det moderne livs stress og ikke minst vår tids fremmedgjorthet overfor våre tamme nyttedyr. (...)
 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Rosamund Young og broren hennes regnes for å være Englands første økologiske bønder. På gården deres har dyrene god plass og frihet og fôres kun med gress. Rosamund Young har også skrevet boken First buy a Field om utfordringene ved det å være selvberget. Da Kuene – fornuft og følelser ble utgitt første gang i 2003 av et lite engelsk landbruksforlag, fikk den overveldende anmeldelser. Nå gjenutgis boken i England samt 20 andre land, takket være den kjente dramatikeren Alan Bennett som skrev om den og anbefalte den i en av sine egne bøker.