Krigens storm (Innbundet)

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 720
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Storm of War
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788202276669
Omtale Krigens storm

Hvorfor tapte Hitler krigen? Denne boken er en annerledes fremstilling av den andre verdenskrig, der forfatteren Andrew Roberts undersøker om aksemaktene kunne ha seiret med en annen strategi og beslutningsprosess. De tyske generalene som etter 1945 la all skyld på Hitlers lederskap, hadde de rett, eller ble han bare en syndebukk for alt som gikk galt?

I arbeidet med Krigens storm har Roberts besøkt mange av de sentrale slagmarkene i Russland, Frankrike, Italia, Tyskland og det fjerne Østen. Boken bygger også på flere viktige og tidligere upubliserte dokumenter. Historier om ulike aktører på begge sider viser hvordan de kom frem til sine avgjørelser. Også de mange ukjente individene som med ekstraordinært mot og selvoppofrelse kastet seg inn i den grusomme krigen, får sine historier fortalt. Med sans for detaljer skildrer forfatteren krigen på land, til vanns og i luften.

Dette er den perfekte boken for den som vil følge de militære operasjonene på det strategiske plan, og på slagmarken. Boken er utstyrt med et rikt bilde- og kartmateriale.

Til toppen