Krigens kaier (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 434
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jackdaws
ISBN/EAN: 9788202206840
Omtale Krigens kaier

Mai 1944. Tyskerne holder sitt jerngrep om Europa. Men både tyskere og allierte vet at invasjonen snart må komme, bare ikke når og hvor. I et aristokratisk slott i den lille franske byen Sainte-Cécile har tyskerne sin kommunikasjonssentral. Felicity "Flick" Clairet og hennes gruppe er parat til å sprenge den i luften. Men så går alt katastrofalt galt. Dieter Franck, tyskernes iskalde, hyperintelligente etterretningsoffiser kommer dem i forkjøpet og slår tilbake med desperat kraft. Flick finner Michel, sin elskede, og mister ham igjen. Hun må øyeblikkelig i gang med planene for neste anslag. Med fornyede krefter og uhørt dristighet samler hun raskt – altfor raskt? – en gruppe bestående av bare kvinner, Jackdaws – Kaiene. De må tilbake til slottet. Men Dieter vet noe hun ikke vet – det finnes hemmeligheter utenfor britisk etterretnings rekkevidde, hemmeligheter blant kaiene selv, blant dem hun tror hun kan stole på i ett og alt.

I denne romanen – den femtende på norsk – er Ken Follett tilbake til tiden der mesterstykket Nålen utspiller seg: Europas og verdens skjebnetime før den allierte invasjonen i Normandie. I Krigens kaier står en kvinne i forgrunnen; Flick Clairet, brennende, erfaren og utholdende. Men med et svakt punkt som Dieter Franck akter å utnytte for alt det er verdt.

Orig.tittel: Jackdaws

Oversatt av Dag Heyerdahl Larsen

Til toppen

Andre utgaver

Krigens kaier
Bokmål Heftet 2011
Krigens kaier
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ken Follett:

Om forfatter

Ken Follett er født i Cardiff, Wales 1949. I 1978 hadde han en formidabel suksess med Nålen. Han har solgt over 100 millioner bøker, og hans forrige roman På grensen til evigheten gikk rett til førsteplass på listene i USA, Spania, Italia, Tyskland og Frankrike. Romanen Den evige ilden, følger etter suksess-romanene Stormenes tid og I all evighet. I Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen til virkeligheten følger vi skjebnene til fem familier - en amerikansk, russisk, tysk, engelsk og walisisk, mens de gjennomlever det 20. århundre.

Se oversikt over Århundretrilogien her.