Krestiane Kristiania av Torill Thorstad Hauger (Nedlastbar lydbok)

Krestiane Kristiania (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2012
Innleser: Hauger, Torill Thorstad
Spilletid: 5:43
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202444433
Kategori: Populære figurer
Omtale Krestiane Kristiania
Krestiane representerer arbeiderkvinnen i Kristiania like før og under første verdenskrig. Hun vokser opp i trange kår, i slit og fattigdom, mens hun drømmer om sol og vår og frihet. Drømmen viker imidlertid snart for realitetene. Krestiane blir gravid med Peter fra konfirmasjonskullet. Hun får etterhvert 7 sønner som hun blir alene med. Skurebøtta blir hennes liv, det det var for moren hennes. Forfatteren skildrer Krestiane og hennes hverdagsslit med varme.

Til toppen

Om forfatter

Har skrevet en rekke bøker med historiske temaer for barn og unge på flere forlag.

Forfatteren om seg selv

Historie er spennende!

Kommer jeg inn i gamle hus, ser jeg straks hvordan menneskene en gang hadde det der. Og nå gjenstander fra vikingtid og middelalder blir gravet ut, dukker mennesker opp som enten benytter seg av skumle våpen, eller som lager vakre smykker.

Svært heldig har jeg vært som har drevet mye med arkeologi, og som flere år arbeidet på Historisk museum i Oslo, før jeg begynte å skrive.

Ja, skrive? Noe annet kan jeg sannerlig ikke gjøre når de historiske personene som lever inne i hodet mitt hele tiden buldrer og maser: La oss få komme ut! Skriv om oss!

Dermed likte jeg svært godt å være med på å skrive boken Barnas Beste. I gamle dager.

Ti tusen år gikk jeg der tilbake i tid for å fortelle om de første menneskene som kom hit til landt vårt, og avsluttet med hvordan konfirmasjonen ble feiret tidlig på 1900.

I boken Ord for alt lager jeg et skuespill til bruk på skolene. Det handler om hvordan folk i tidligere tider brukte primstav for å finne ut hva slags dag det var. Men et sted ble primstaven borte, og dermed måtte det risses inn nye merker på en ny stang. Ikke minst for å bli minnet om jonsoknatten, der jentene med blomster under hodeputen kunne få vite hvem som ble mannen i deres liv…

I fødselsdagsboken Hurra for deg forteller jeg om en gutt med navnet August Otto, som er født i august og blir åtte år.

Et lagt større jubileumsår har Oslo by, som i år 2000 feirer tusen år. Dermed kom boken Simon og St. Hallvard ut. En bok som forteller om Oslos vernehelgen, og hvordan tolv år gamle Simon hadde det i Oslo på tusentallet.

Mitt eget navn er også minst tusen år. Et vikingnavn: Torill: guden Tor med hammerens stridsmøy.

Min egen tid er også historie. Født i 1943, og kan derfor kalles et krigsbarn. Men i fredstiden hoppet jeg fra fang til fang hos gamle tanter og onkler og besteforeldre, alle med hvitt hår og skjegg, og som fortalte meg utrolige spennende historier fra sin egen tid.

"Den store hvite flokk" er nok derfor årsaken til at jeg har blitt forfatter.