Kosmos (Innbundet)

Serie:  378

Forfatter:

Agnes-Maria Banach (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 160
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kosmos
Oversatt av: Banach, Agnes-Maria
Serie:
Serienummer: 378
ISBN/EAN: 9788282882903
Kategori: Romaner og Klassikere
Omtale Kosmos

To unge menn søker ro på den polske landsbygda. Det finner de ikke. En lang rekke tilsynelatende tilfeldige og bagatellmessige hendelser flettes sammen i en gåtefull konsekvenskjede der de villeste innskytelser driver handlingen framover. Hendelsene blander seg i en slags forklaret, men uklar enhet, håndgripelig og samtidig ikke, som «stjerner i en konstellasjon». Det hele er skrevet i en særegen og mesterlig prosa, med en kontrollert løssluppenhet få eller ingen gjør Gombrowicz etter. Kosmos er et høydepunkt i et nyskapende og markant europeisk forfatterskap. Kort og godt en vanvittig, genial roman.

Til toppen

Flere bøker av Witold Gombrowicz:

Anmeldelser Kosmos

"Kultklassiker i ny utgave (…) Boka er morsom, men ikke munter. Den er fylt med en skrudd, absurd opplevelse av tilværelsen, formidlet gjennom et språk som gnistrer og spraker og dialoger som understreker den snåle stemningen."

 
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Denne gåtefulle og galskapsglade romanen kan virke å være skrevet av en ung psykoanalytiker på LSD, men ble i virkeligheten ført i pennen av en sekstiåring. Gombrowicz’ siste verk ble hans sprøeste (…) I Norge ble Gombrowicz lenge lest som en filosofisk forfatter. Det er på tide å også lese ham for stilen, det minner Banachs briljante oversettelser oss om."

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

Til toppen

Bøker i serien