Korrupsjon (Ebok)

Mekanismer og mottiltak

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.16 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202471972
Kategori: Juridiske fag , Samfunnsvitenskap , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Etikk, Forfatnings- og forvaltningsrett, Internasjonal rett og menneskerettigheter, Politifag og kriminalomsorg, Samfunnsøkonomi, Selskapsrett, Statsvitenskap, Strafferett og straffeprosess
Nivå: Akademisk
Omtale Korrupsjon

Hva er korrupsjon? Hvorfor er korrupsjon et problem? Og hvorfor er det så vanskelig å innføre effektive tiltak mot korrupsjon?

Korrupsjon – mekanismer og mottiltak drøfter årsakene til korrupsjon, peker på de samfunnsmessige konsekvensene av korrupsjonsproblemet og viser hvorfor det er så vanskelig å bekjempe det. Forfatteren tar utgangspunkt i beslutningstakeres insentiver og synliggjør betydningen av institusjonelle rammevilkår, organisatoriske strukturer, statlige funksjoner og internasjonal politikk. Innsikt i disse forholdene er avgjørende for forståelsen av hvorfor korrupsjon oppstår og hvordan tiltak mot korrupsjon virker.

Framstillingen tar utgangspunkt i en norsk kontekst og norske rettsregler, men belyser også korrupsjon som et internasjonalt problem. Den presenterer relevant faglitteratur på feltet, gir forklaring av sentrale begreper og drøfter grunnleggende mekanismer i tilknytning til korrupsjon.

Forfatteren gir en samfunnsøkonomisk framstilling av temaet, men boka er skrevet med tanke på flere faggrupper, som statsvitere, jurister, politi og journalister samt studenter innen disse områdene.

Denne e-boka tilsvarer p-bokas 1. utgave, utgitt 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Korrupsjon
Bokmål Heftet 2013
Om forfatter
Tina Søreide er samfunnsøkonom og førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole. Tidligere har hun vært ansatt ved Juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen, Chr. Michelsens Institutt (CMI) og Verdensbanken i Washington DC. Hun har studert korrupsjonsrelaterte utfordringer i en rekke industrier, statlige etater og land – og har utgitt mange internasjonale fagpublikasjoner om temaet.