Kongenes sverd (Heftet)

Forfatter:

Bente Rannveig Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sword of Kings
Oversatt av: Hansen, Bente Rannveig
ISBN/EAN: 9788202768287
Kategori: Romaner
Omtale Kongenes sverd

Bernard Cornwell Kongenes sverd

Et løfte har bundet Uthred til kong Alfred. Et løfte har bundet ham til Æthelflaed. Og nå vil et løfte tvinge ham bort fra fedrenes hjem, som han har kjempet så hardt for å få tilbake. For Uthred har sverget at når kong Edward dør, vil han drepe to menn. Og nå dør Edward. Sammen med en liten gruppe krigere reiser Uthred sørover og direkte inn i skiftende allianser og kampen om riket, hvor han vil trenge all sin styrke for å overvinne den sterkeste krigeren av dem alle.

BERNARD CORNWELL kalles den historiske romanens mester og har en lang og imponerende karriere bak seg. Bøkene hans ligger stadig på bestselgerlistene i USA og Storbritannia, og han har solgt mer enn 30 millioner bøker. Den påkostede tv-serien Det siste kongeriket er basert på bøkene om Uhtred, som alle foreligger på norsk. Også de frittstående bøkene Agincourt, 1356 og Fortet finnes på norsk. Bernard Cornwell er født og oppvokst i England, men har i mange år bodd på Cape Cod, Massachusetts, USA.
www.bernardcornwell.net

Til toppen

Andre utgaver

Kongenes sverd
Bokmål Innbundet 2021
Kongenes sverd
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Bernard Cornwell:

Om forfatter

Bernard Cornwell har etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner, og bøkene hans ligger konstant på bestselgerlister verden over. Cornwell makter å kombinere historisk korrekthet med drivende spenning, og gjennom serien om Uhtred levendegjør han en epoke i historien som aldri slutter å fascinere.

Bernard Cornwell ble født i England i 1944. Som et «uekte» krigsbarn, ble Cornwell adoptert bort til medlemmer av den protestantiske fundamentalistiske sekten Peculiar people. I en streng husholdning som blant annet forbød TV og lekevåpen var det kanskje ikke overraskende at han utviklet en fascinasjon for militære eventyr i tillegg til at han siden oppnådde en sentral posisjon i BBC.

Cornwell utdannet seg innen teologi på University of London. Han flyttet til USA med sin amerikanske kone i 1977, og satset så for fullt på en forfatterkarriere da dette ikke krevde amerikansk arbeidsvisum. Cornwell slo gjennom med Richard Sharpe-serien fra Napoleonskrigene , og har siden etablert seg helt i toppen blant forfattere som skriver historiske romaner. I Norge er han er spesielt kjent for vikingserien om Uhtred.