Kom, bli med ut! (Innbundet)

Forfatter:

Kristina Farstad Bjerkek (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 216
Illustratør: Bjerkek, Kristina Farstad
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202675790
Kategori: Natur og friluftsliv og Fakta for barn
Alder: 6 - 9
Omtale Kom, bli med ut!

Fjellklatrer, polfarer og eventyrer Cecilie Skog vet alt om å bruke naturen. Hun er kjent for turer til Mount Everest, Sydpolen og Nordpolen, og sover under åpen himmel så ofte hun kan. Men Skog er også tobarnsmor, og lever som mange av oss i en hektisk hverdag, der man kan se langt etter omfattende ekspedisjoner og høye fjelltopper, og der det dyre turutstyret bare er noe som opptar plass i boden.

I Kom, bli med ut! viser Cecilie Skog oss hvordan vi tar naturen tilbake og inn i hverdagen, på en morsom, enkel og overkommelig måte. I denne fargerike og gjennomillustrerte boka lærer vi om naturen rundt oss, får tips til aktiviteter og ting vi kan lage, spise og se på, og blir inspirert til å bruke naturen i dagliglivet. Her deler forfatteren sine beste turtips, viser oss hvordan vi bygger det beste bålet, og lærer oss hvordan man får en god opplevelse når man sover ute. Alt sammen uten krav om dyrt og avansert utstyr.

Målet med denne boka er å minne både store og små på hva naturen kan gi oss, og at det i naturen er rom for alle: de som vil løpe, de som vil hoppe, de som vil sitte i ro og lytte, og de som vil rope. Dette er en bok for alle barn med utestemme, og alle foreldre som trenger tips og triks for å ta naturen inn i hverdagen igjen. Så kom, bli med ut, da vel!

Til toppen

...en klassiker for nattbordet, barnerommet og tursekken.
Utemagasinet

Andre utgaver

Kom, bli med ut!
Bokmål Ebok 2021
Anmeldelser Kom, bli med ut!

En klassiker for nattbordet, barnerommet og tursekken 16.11.2021

«Med Kom, bli med ut! har Skog skapt en klassiker for nattbordet, barnerommet og tursekken. Ei håndbok for snublende nært uteliv som står fjellstøtt på egne stive permer.»

«Boka er blitt en nær komplett friluftsforundringspakke, med perfekt balanse mellom informasjon og inspirasjon, tekst og illustrasjoner. Her tips og triks, leker og oppskrifter, tankeføde og oppslagsverk med spenn fra verdensrommet til kravlende kryp.»

«Dette er håndboka for alle som vil ut eller ikke ante at de hadde det i seg – både barn og voksne, nybegynnere og fjellfanter. Grepet med å illustrere boka med tegninger i stedet for turbilder gjør at alle kan relatere seg til innholdet uten å kjenne på merkepress, instagramfilter eller forfatterens kjendisstatus. Befriende!»

«Hvorfor sitte inne når alt håp er ute?, spør en stor friluftsorganisasjon.
Det måtte i så fall være fordi Kom, bli med ut! er for drivende god til å legge fra seg.»

Sigurd Rønningen, Utemagasinet

Til toppen

Om forfatter

Cecilie Skog (f. 1974) er fjellklatrer, polfarer, eventyrer og tobarnsmor. Kom, bli med ut! er hennes første bok for barn.